Pogodak Aleksander Arnolda (© Reuters)
Pogodak Aleksander Arnolda (© Reuters)

Spočitavaju mu kikseve, zaboravljaju kako Trent lansira raketu: Projektil zemlja-vazduh zaustavio krizu Liverpula (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.10.22. | 22:57

Klop promenio formaciju, Liverpul golovima u sedmim minutima oba poluvremena savladao Rendžers – 2:0

Drmala je Liverpul i veća kriza za ovih sedam godina otkako ga vodi Jirgen Klop, ali se odavno nije desilo da se na nemačkog strunjaka obruši gomila kritičara, da mu ostrvska javnost štošta zamera, da ga Napoli rastavi na froncle, Brajton postigne tri gola na Enfildu i taman kad je pritisak počeo još više da raste, harizmatični stručnjak je ostao dosledan ofanzivnom fudbalu i pobedom nad Galzgov Rendžersom (2:0) vratio mir ekipi.

Neki drugi treneri bi se povukli, zaigrali oprezno, sa malo rizika, gledali da osiguraju prilaze golu. Klop je drugačiji. Rešio je da žrtvuje Fabinja i selidbom Brazilca na klupu ostavio prostor za četvoricu ultranapadačkih fudbalera. Zato je promenio formaciju, prešao sa uobičajenih 4-3-3 na 4-2-3-1, poslao od prve sekunde na teren Mohameda Salaha, Luisa Dijaza, Dioga Žotu i Darvina Nunjeza, a parola „svi u napad“ morala je da rezultira slavlje.

Izabrane vesti

Recept kao pod indigom: po gol u ranoj fazi oba poluvremena. Čak su i minuti identični. Sedmi u prvom, sedmi po povratku iz svlačionice i to se ispostavilo dovoljnim da se ambijent na Enfildu popravi, pogotovo što u nedelju Crveni putuju u London, na megdan prvoplasiranom Arsenalu u premijerligaškom derbiju.

Osim pobede probijanja na drugo mesto Grupe A Lige šampiona, Liverpul je dobio i Trenta Aleksandera Arnolda. Proživljavao je teške trenutke minulih sedmica, „visi“ za odlazak na Mundijal, grešio je u klubu, nije biilo ofanzivnog doprinosa kao ranije, a onda je iz prekida desni bek podsetio koliko produktivan može da bude. Spakovao je loptu preko živog zida pravo u mrežu Alana Mekgregora i to mu je bio šesti precizan hitac iz slobonog udarca od početka sezone 2016/17, uz napomenu da nijedan Liverpulov fudbaler nije to uradio u istom periodu.

U drugom delu još jedan prekid i opet se mreža škotskog predstavnika zatresla. Ovoga puta strelac je sa 11 metara bio Mo Salah, koji se 35. pogotkom u Ligi šampiona za Crvene primakao rekordu po broju golova u Ligi šampiona za neki engleski klub. Po jedan više dali su Didije Drogba za Čelsi i Serhio Kun Aguero za Mančester Siti.

Faul za jedanaesterac iznudio je Luis Dijaz, čime je u drugi plan potisnuo Darvina Nunjeza. Urugvajac je počeo meč kao najistureniji fudbaler, sve vreme mučio odbranu Rendžersa predviđenu Benom Dejvisom, Leonom Kingom i Konorom Goldsonom, ispromašivao se (samo u prvom delu pucao četiri puta u okvir, Mekgregor mu sve odbranio).

Do kraja meča Mekregor je imao dosta posla, ukupno zabeležio osam intervencija, ali je Liverpul bio dovoljno inspirativan da zaustavi krvaranje. Makar privremeno.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Utorak

GRUPA A

Liverpul - Rendžers 2:0 (1:0)

/Aleksander-Arnold 7, Slaah 53/

Ajaks - Napoli 1:6 (1:3)

/Kudus 9 - Raspadori 18, 47, Di Lorenco 33, Zjelinski 45, Kvarachelija 63, Simeone 81/



tagovi

LiverpulTrent Aleksander ArnoldMohamed SalahLiga šampiona

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara