Trinkao (©Reuters)
Trinkao (©Reuters)

Sporting na Barsin pogon: Beljerin, Trinkao i Bragin poraz sačuvali san o Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.02.23. | 23:45

Lisabonski klub prilično lako izašao na kraj sa Estorilom (2:0), dodatno im raspoloženje popravio poraz Brage u Gimaraisu (1:2)

Za Barselonu nisu imali kvalitet, ali bi Sportingu i te kako mogli da budu od pomoći. Katalonci su snabdeli lisabonski klub u dva prelazna roka zaredom igračima koje su označili kao višak. Prekobrojni su bili Fransisko Trinkao i Ektor Beljerin na Kamp Nouu, ali na stadionu Žoze Alvalade igraju bitnu ulogu.

Sportingov san o izlasku u kvalifikacije za Ligu šampiona živi, čuvaju ga prekobrojni u Barseloni. Lisabonski klub je prilično lako izašao na kraj sa Estorilom, a potpisnici nove pobedu u prvenstvu, druge uzastopne, bio je pomenuti tandem što šparta uz desnu aut-liniju. Ektor Beljerin postigao je prvenac od dolaska u Portugaliju, a Fransisko Trinkao overio pobedu slalomom kroz protivničku odbranu – 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Dodatno raspoloženje na Alvaladeu usledilo je nakon poraza Brage u Gimaraisu (1:2) u poslednjoj utakmici 22. kola, pa je zaostatak u ovom trenutku i te kako dostižnih pet bodova.

Napravio je Sporting dobar posao letos kada je po formuli 3.000.000, plus 7.000.000 evra otkupio Trinkaa od Barselone, tom prilikom ostavio je Kataloncima i 50 odsto od idućee prodaje portugalskog krilnog napadača, ali i ostavio mogućnost njegovom bivšem klubu da ga vrata za svotu od 20.000.000 ili 25.000.000 evra. Razigrao se Trinkao u Lisabonu, postigao osam golova i namestio još tri, a čini se da bi Lavovi mogli budu na dobitku i sa Ektorom Beljerinom.

Zimus je Pedro Poro otišao u Totenhem na pozajmicu, ali koliko na leto Sportingu će leći 45.000.000 evra, koliko je i zaintačio da dobije za španskog desnog beka. Jednog je prosledio, a drugog angažovao. Pristala je Barselona da proda Ektora Beljerina za siću, prihvatila je 1.000.000 evra, a desni bek u četvrtoj utakmici u Primeiri zatresao mrežu.

Kombinovali su izabranici Rubena Amorima, razmenjivali pasove i razvlačili odbranu Estorila. Uz malo sreće lopta je stigla do Ektora Beljerina, a ofanzivni bek je pokazao da ume da se snađe i u protivničkom kaznenom prostoru. Prebacio je loptu na desnu nogu, sačekao da Leite počne da pada i poslao je u suprotan ugao. Gol pogledajte OVDE.

Trinkaov je bio prava majstorija. Slalom kakvim bi se ponosili Marsel Hiršer ili Ingemar Stenmark. Povukao je sa levog krila, ušao u sredinu i izigrao celu odbranu. Varao je čuvare, proukao se između njih trojice i sa lakoćom se upisao među strelce. Gol pogledajte OVDE.

Vitorija je još jednom pokazala koliko može da bude nezgodna i da njen visok plasman u ovoj sezoni uopšte nije slučajnost. Domaćin je najveći deo posla odradio u prvom poluvremenu, nakon iksljučenja Nijakatea u 29. minutu, posle čega je vođstvo Gimaraisu doneo Tijago Silva iz penala.

Nakon što je u 41. minutu Safira na asistenciju Amara Fonseke duplirao prednost domaćna delovalo je da je sve gotovo, ali je Tijago Silva u 54. minutu dobio drugu javnu opomenu i vratio goste u život.

Prava drama je viđena u samoj završnici meča, kada Alvaro Đalo smanjio na 1:2, ali je isti igrač u nadoknadi vremena zaradio drugi žuti karton, pa će Braga posle večerašnjeg poraza biti i dodatno oslabljena u narednom kolu protiv Rio Ave.

PRIMEIRA - 22. KOLO

Petak

Famalikao - Portimonense 1:0 (0:0)

/Sansa 85/

Subota

Aruka - Kasa Pija 2:0 (0:0)

/Muhika 81, 90+3/

Maritimo - Santa Klara 3:1 (0:1)

/Boateng 61AG, Vinik 72, Liza 78 - Silva 18/

Vizela - Benfika 0:2 (0:1)

/Mario 38, 90+5/

Nedelja

Rio Ave - Čaves 1:0 (0:0)

/Fabio Ronaldo 53/

Pakos Fereira – Boavista 1:3 (0:1)

/Bucke 61 – Nžije 28, Mangas 47, Gore 57/

Porto Žile Visente 1:2 (1:2)

/Taremi 4 – Navaro 27, Muriljo 45+2pen/

Ponedeljak

Sporting - Estoril 2:0 (1:0)

/Beljerin 40, Trinkao 51/

Vitorija Gimarais - Braga 2:1 (2:0)

/Tijago Silva 31pen, Safira 41 - Đalo 88/




tagovi

Sporting LisabonEstorilPrimeiraEktor Beljerin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara