SRBIJA – TIM ZA BRAZIL: Velika dilema na levom krilu, Rukavina je unutra

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 07:00

SMS na novoj poziciji, promene u odbrani

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta)

Osloni se na brzinu u defanzivi, provociraj bolji pas, rizikuj i profitiraj!

Izabrane vesti

Na taj način kao da je razmišljao selektor Srbije Mladen Krstajić na moskovskom suncu dan pre njegove najvažnije utakmice u trenerskoj karijeri. Prema poslednjim informacijama koje stižu iz tabora Orlova na Atkrijte areni videćemo neku novu (bolje rečeno drugačiju) Srbiju. Kako će to izgledati kada se sa druge strane pojave Nejmar, Kutinjo, Paulinjo i društvo, teško je i zamisliti, a kamoli – reći.

Kako bilo, selektor Mladen Krstajić je blizu odluke da ulogu startera prvi put na šampionatu poveri Antoniju Rukavini. Nekadašnji Partizanov bek imaće zadatak da brzinom, koja ga je oduvek krasila kroz karijeru, amortizuje učinak najboljeg fudbalera Brazila Nejmara. Bivši kapiten Branislav Ivanović će unutra kao „parnjak“ Nikoli Milenkoviću. Dakle, videćemo istumbanu odbranu - u kojoj kao opcija figurira i mladi Miloš Veljković - a vrlo verovatno i promenjeni vezni red.

Pogledajte fotogaleriju sa poslednjeg treninga Orlova u Moskvi

gallery

Nedostajao je Orlovima bolji i, pre svega, mirniji pas protiv Švajcarske. Tu falinku trebalo bi da poprave Sergej Milinković Savić, na nešto povučenijem mestu, i Adem Ljajić. Prilično ofanzivno orijentisani vezni red, sa Nemanjom Matićem kao jedinim autentičnim zadnjim veznim. Sa takvom postavkom Mladen Krstajić se kockao u sudaru sa Marokom i nije dobro prošao, međutim, možda veruje da je vreme provedeno na klupi Orlova, zajednički rad sa reprezentativcima, donelo boljitak.

Veliki teret pašće u tom sistemu na Nemanju Matića koji će morati da se rve sa Kutinjom. Dok čitate ove redove mladi stručnjak je možda rešio i dilemu vezanu za poziciju krilnog napadača. Dan pre polaska u Moskvu Nemanja Radonjić je bio na pol-poziciji, ali… Vremenom je Filip Kostić ponovo istakao ozbiljnu kandidaturu za to mesto. Tim pre što je njegov saveznik iskustvo, i što se očekuje od naših bočnih igrača da ponesu veliki teret i begovima opterete bekove Brazila.

Dušan Tadić je mnogo puta kroz karijeru bio u sličnoj situaciji, Filip Kostić manje, a Nemanja Radonjić jedva nekoliko puta u dresu Crvene zvezde. Zato i Krstajića i dalje muči ta jedna dilema…

Evo kako bi to trebalo da izgleda formacijski

FOTO: Star sport, Action images


tagovi

Mladen Krstajićfudbalska reprezentacija SrbijeRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara