SRBIJA - TIM ZA KOSTARIKU: Tu je SMS, tu je i Ljajić! Krstajićev veliki rizik

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.06.18. | 08:00

Orlovi idu na pobedu...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rusije)

Srbija protiv Kostarike kreće jako! Govorio je Vladimir Stojković da bi i remi u Samari protiv Kostarike bio dobar rezultat, kapiten Aleksandar Kolarov je pričao kako je sve to samo fudbal, ali Mladen Krstajić veruje da samo trijumf u sudaru sa timom iz Severne Amerike može da mu osvetli put do Sankt Peterburga. Baš u tom gradu je projektovan naš meč osmine finala (naravno ako se napravimo senzaciju i budemo ispred Brazila).

Izabrane vesti

Na očekivani defanzivni blok Kostarikanaca, možda i bunker koji liči na Staljinov koji se nalazi na nekih sedam kilometara od Kosmos Arene, mladi selektor Srbije krenuće sa ultra ofanzivnim veznim redom. A to znači da će danas od 14 časova na teren izvesti identičan tim kao u generalnoj probi protiv Bolivije.

Dakle, biće tu i Sergej Milinković Savić i Adem Ljajić i Filip Kostić. Verovalo se da će neko od pomenute trojice biti višak ukoliko se u startnu postavu vrati Luka Milivojević. Međutim, Krstajić je hrabro odlučio da se liši pomoći igrača Kristal Palasa o čijem značenju za igru Orlova smo pisali prethodnih dana. Na mestu zadnjeg veznog Nemanji Matiću će pomagati Sergej Milinković Savić. Da, to je pravi izraz - pomagati. Superstar Lacija je fudaler okrenut više ofanzivnim zadacima i sigurno će imati zadatak da pomaže Kostiću, Tadiću i Ljajiću da hrane loptama Aleksandra Mitrovića.
"Odlučio sam se za tim još pre pet dana. Mirno spavam", poručio je Mladen Krstajić dan pre utakmice.

Očigledno je da mu je dobra partija protiv Bolivije ulila samopouzdanje i osnažila mu želju da igra bez Luke. Verovatno smatra da je jedan osigurač u manevru dovoljan i da bi sa tandemom pravih zadnjih veznih imali velike muke da probijemo bedem ispred Kejlora Navasa.

Problem može da bude ono što smo videli protiv Maroka kada smo igrali bez Milivojevića. Ili činjenica da Nemanja Matić u zvaničnim mečevima nikada nije igrao zajedno sa Sergejom... Biće mnogo tu proba i debitanata na različitim pozicijama za meč kakvo je otvaranje Mundijala. Ali to je krst koji će do sutra u 16 časova morati da nosi Mladen Krstajić. Ako pobedi svi će reći da je pokazao da je čovek koji ima "kohones" i da se razlikuje od brojnih ovdašnjih stručnjaka... Međutim, ako nas Kostarika bude išamarala iz kontre govoriće se da je pripremu meča odradio detinje naivno, odnosno da se ogrešio o motoričke i sve druge sposobnosti Luke Milivojevića, koje su došle ove sezone do izražaja u Kristal Palasu.

Nominalna postavka daće i neke mikro zadatke Mladenu Krstajiću. Videćemo hoće li SMS imati veći uticaj na igru našeg tima, odnoso šta je na tom polju uradio mladi stručnjak. Videćemo i kako će Sergej sarađivati sa Ljajićem i na koji način može da nosi opterećenje nacije.

Odbrana je dobro poznata... Ispred Stojkovića gledaćemo Baneta Ivanovića, Milenkovića, Tošića i Kolarova. Najbolji mogući izbor.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rusija2018Mladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara