Luka Cucin i Vuk Mitošević (Star Sport)
Luka Cucin i Vuk Mitošević (Star Sport)

Srpska pijaca: Cucin napustio Vojvodinu, Mitošević treći put u Radniku

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.12.21. | 12:16

Rastanak je bio logičan sled događaja budući da nekadašnji bek Partizana nije odigrao takmičarsku utakmicu preko 100 dana

Stigao je Luka Cucin krajem juna iz Partizana u Vojvodinu, a posle tek nešto više od šest meseci mladi desni bek napustio je Karađorđe. Reč je o sporazumnom prekindu saradnje sa Starom damom za koju je u polusezoni odigrao tek pet superligaških mečeva. U isto vreme, Radnik je objavio da se Vuk Mitošević vratio u Surdulicu i da je potpisao ugovor na dve sezone.

Cucin je standardan na startu takmičarske godine, vezao četiri starta u avgustu, odigrao čitavih 180 minuta protiv Panevežisa u kvalifikacijama za Ligu konferencija, kao i prvi meč protiv Laska iz Linca kada je Voša u Novom Sadu poklekla minimalnim rezultatom. Međutim, od sredine avgusta, zaključno sa sredinom septembra, pao je u drugi plan i od remija sa Metalcem pre više od 100 dana nije upisao ni minut na terenu - prevremeni rastanak bio je logičan sled događaja.

Izabrane vesti

I po dolasku i potpisivanju trogodišnjeg ugovora bilo je jasno da će se za mesto među 11 boriti sa Markom Bjekovićem, a momak iz klase 2000 je u međuvremenu preuzeo primat na desnom boku. Momak koji je ponikao u Partizanu, a u međeuvremenu nastupao za subotički Spartak i Inđiju, imaće u slobodu u izboru nove sredine.

Kada je reč o Mitoševiću, njegovo iskustvo koje podrazumeva preko 200 nastupa u Superligi Srbije biće neprocenljivo za ekipu koja je ove sezone uspela da otkine čak pet bodova Crvenoj zvezdi. Rođeni Novosađanin će pomoći treneru Dušanu Đorđeviću da učvrsti vezni red, a klubu sa juga Srbije da u drugoj polovini sezone dosegne plej-of zonu za kojom kaska šest bodova.

Prethodnih deset meseci Mitošević je proveo u Kazahstanu igrajući za Šahtjor Karagandi, ekipu u čijem je dresu odigrao čak 29 utakmica i namestio dva gola. Povratak u na gradski stadion predstavljaće njegov treći mandat u Radniku.



tagovi

Luka CucinFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara