Kremer (© Reuters)
Kremer (© Reuters)

Šta li je čekao dosad? Šalke smenio trenera

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.10.22. | 10:57

Frank Kremer je bivši, dolazi Tomas Rajs

Bilo je samo pitanje trenutka. U dva meča od Hofenhajma, u razmaku od samo četiri dana, primio je Šalkje čak osam golova, najpre u prvenstvu (0:3), potom u Kupu Nemačke (1:5) i jedino logično posle eliminacije iz drugog kola masovnijeg takmičenja bilo je da smeni trenera. Već narednog jutra očekivana vest: Frank Kremer je dobio otkaz.

Logična posledica činjenice da je pod vođstvom Kremera klub iz Gelzenkirhena beležio očajne rezultate, na pretposlednjem je mestu bundesligaške tabele (slabije plasiran od njega je samo Bohum), izgubio je derbi Rura od Borusije u Dortmundu (0:1) što je bio uvodu u seriju neuspeha. Usledili su porazi na Feltins areni od Augzburga (2:3) i Hofenhajma (0:3), ubedljiv poraz od Leverkuzena (0:4) i onda ispadanje iz DFB kupa.

Izabrane vesti

Mada, usled činjenice da se Šalke tek vrati u elitu i u renoviranje igračkog kadra uložio tek oko 8.000.000 evra možda se bolje nije ni moglo.

Prvi favoroit da nasledi Kremera je Tomas Rajs, nekadašnji trener Bohuma. Prema informacijama Bilda uprava Šalke će ga angažovati do kraja sezone, za platu od 1.400.000 evra, a u slučaju opstanka saradnja bi bila produžena automatski.

Zanimljivo, Rajs je pre mesec dana napustio Bohum posle tri godine u tom klubu.


tagovi

Frank KramerŠalke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara