Šta nam misle, gde nas vide i koga se plaše?

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.06.18. | 09:40

Za MOZZART Sport u susret grupi E komentarišu novinari uglednih medija iz Brazila, Švajcarske i Kostarike

Znamo šta smo i kakvi smo. Ima nas preko 7.000.000 i svi smo selektori. A kako nas vide drugi, odnosno naši rivali u grupi? Pitali smo novinare iz zemalja koje su protivnici Orlova u grupi na Mundijalu u Rusiji. Kolege iz Kostarike, Švajcarske i Brazila odgovorili su na pet identičnih pitanja, a jedinstveni utisak je da nas u zemlji Sambe i kafe više cene nego Švajcarci i Kostarikanci.


1. Šta mislite o srpskoj reprezentaciji?
2. Ko je najveća opasnost u našem timu?
3. Da li vidite neku slabost u našem timu?
4. Šta je vaš najjači adut protiv Srbije?
5. Kakav rezultat očekujete?

Izabrane vesti


Esteban Valverde, novinar kostarikanskog La Nasiona, pažljivo prati svaki korak naših Orlova u Samari:

1. Srbija je snažan tim, sa odličnim fudbalerima kao što su Matić i Kolarov. Međutim, mislim da taktički niste zreli, da vam nedostaje malo više mirnoće u igri.
2. Ubedljivo najjači adut Srbije je skok igra.
3. Odbrana bi mogla da bude veliki problem Srbije. Deluje mi da se Kostarika mnogo bolje brani.
4. Situacije jedan na jedan, gde Kostarika ima brze igrače kao što su Kembel i Urenja. Mnogo su brzi, imaju dobru tehniku i zadaće vam dosta problema.
5. Nadam se pobedi Kostarike, ali znam da će biti teško.

Švajcarci i Kostarikanci ih se najviše plaše

Martin Arn, urednik sportske rubrike švajcarskog Blika, smatra da je njegova repreznetacija u prednosti u odnosu na Srbiju:

1. Tradicionalno, timovi sa prostora bivše Jugoslavije su tehnički dobro potkovani i imaju velike fudbalere. Tako je i sa Srbijom, koja ima fizički snažan tim i to je kvalitet više.
2. Bez sumnje, Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić. Njihovo iskustvo je ogromno.
3. U prošlosti, iako ste imali sjajne individualce, kao tim nist euspevali da napravite rezultat. Ne znam koliko ste se oslobodili tog prokletstva.
4. Naša glavna prednost je rutina. Većina ekipe igra zajedno već osam godina. Imaju iskustvo igranja na velikim turnirima, Švajcarska se kvalifikovala na prethodna tri svetska prvenstva, a igrala je i na Evropskom u Francuskoj pre dve godine.
5. Realno je da druga utakmica u grupi, međusobni okršaj, bude odlučujuća za obe ekipe. Brazil će biti prvi, tu nemam ni gram sumnje, a Kostarika nije jaka kao što je bila u Brazilu 2014. Po meni, Švajcarska je u blagoj prednosti.

MOZZART KVOTE
Mitrović najbolji strelac Srbije na Mundijalu - kvota 2,20

Brazilci ga cene

Rodrigo Oliveira, novinar brazilske televizijske mreže RBS, kaže da su Orlovi glavna pretnja njegovoj selekciji na Mundijalu:

1. Mislim da je Srbija najteži rival sa kojim se Brazil sastaje u grupnoj fazi. Eks jugoslovenske reprezentacije su uvek jake. Mislim da Srbija ima dobrog selektora i mlad i talentovan tim. Meni se najviše sviđa Sergej Milinković Savić, očekujem mnogo lepu utakmicu.
2. Prisustvo fudbalera svetske klase kao što su Matić i Ivanović koji su se dokazali u Engleskoj. I, naravno, Milinković Savić, izvanredan fudbaler koji može da igr ai pozitivno i defanzivno, da menja strategiju tima tokom utakmice.
3. Premalo vremena da novi selektor uigra ekipu. Da je Mladen Krstajić ranije došao, Sergej bi verovatno bio uigraniji.
4. Nejmar je daleko najjači adut Brazila. Može sam da reši svaku utakmicu u bilo kom trenutku, čak i kada tim ne igra dobro. Ali, ceo brazilski tim je snažan.
5. Biće teška utakmica, ali mislim da će Brazil slaviti sa 1:0.

Foto: Shutterstock, Star Sport


tagovi

Rusija2018fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija KostarikeFudbalska reprezentacija Brazilareprezentacija Švajcarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara