Filip Stojković i Goran Čaušić
Filip Stojković i Goran Čaušić

Šta u Ljutice Bogdana kažu pred derbi? Hajmo da ih zgazimo!

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.09.18. | 12:47

O sudaru sa Partizan govore Vujadin Savić, El Fardu Ben, Goran Čaušić i Filip Stojković

Još 24 časa i kusur. Svetkovina srpskog fudbala. Večiti derbi, 158. po redu. S tim da u ovaj Crvena zvezda, iako gost,  ulazi kao favorit. Plasman u Ligu šampiona stavlja je u tu ulogu. I čini se da igračima ona ne smeta. Naprotiv. Čini se da su i te kako voljni da je opravdaju na terenu. Pa tako Goran Čaušić u prilogu klupske televizije na pitanje šta će jedan drugome crveno-beli reći pre no što izađu na teren kao iz topa sa osmehom odgovara: “Hajde da ih zgazimo”.

El Fardu Ben navijačima poručuje: “Dođite, podržite i nas i videćete - pobedićemo”.

Izabrane vesti

Pun elana je i kapiten Vujadin Savić.
Prošle sezone nam se nekako potrefilo da prva dva derbija u sezoni igramo posle prolaska u grupnu fazu, pa zatim u šesnaestinu finala Lige Evrope. Pa smo i jedni i drugi bili dosta emotivno ispražnjeni. Na trećem ja nisam igrao, ali sad smo, evo, puni energije i jedva čekamo da počne”.

Zna i zbog čega…
Svesni su svi da ovo navijači više znači nego utakmice sa Napolijem, Liverpulom i Pari Sen Žermenom”.

A kako to izgleda strancima?
Navijači nedelju dana pre utakmice pričaju samo o tome. Kad izgubite to je veoma loše, jer ovde u Srbiji ima samo dva velika tima. Ali u ovom trenutku mi smo bolji i treba da pokažemo da smo šampioni… Za ovakve utakmice moraš da budeš spreman nedeljama unapred. Nije obična utakmica. Mora da se pobedi. Čak i ako odigramo loše moramo da pobedimo. Spremni smo. Odmah posle Napolija trener nam je govorio o ovome danas”.

Vladanu Milojeviću će inače ovo biti treći derbi na trenerskoj funkciji u Zvezdi. U dosadašnja tri pobeda, dva remija, bez poraza.
Većina je njegova zasluga, ali ima naravno i do nas igrača. Dobro nas je pripremao za svaku utakmicu, ništa drugo ne očekujem  ni sada”, odgovara Filip Stojković.

Pitaće se ipak i Partizan, a Partizan je domaćin… Nije baš isto kao kad su evropske utakmice u pitanju.
Za mene je isto, zato što je i Partizan igrao evropske utakmice, ne ove sezone, ali imaju taj mentalitet, žele da nas pobede. Neće biti lako. Nemaju šta da izgube. Mi smo prvi, a oni žele da nas pobede”, jasan je Ben, dok Savić ima nešto drugačije viđenje.
Ne može da se poredi. Na evropskoj utakmici je 55.000 navijača Zvezde. Na derbiju bude i nekoliko navijača Partizana. Da se ne uvrede, govorim u hiljadama, bude podeljeno. Meni to prija. Volim i kad su samo naši navijači, ali i kad su njihovi tu. Kad nas malo peckaju, to me inspiriše. Budi u nama strast i emociju da ih pobedimo”.

 


tagovi

Vujadin SavićGoran ČaušićFilip StojkovićEl Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara