Stamford Bridž je opet „Inijestovan“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.18. | 11:21

Vratile su se slike iz 2009. godine...

Tačno 75 minuta taktičkog savršenstva, jedan trenutak nepažnje i majstorija Andresa Inijeste. Čelsi je zbog samo jedne greške ostao bez pozitivnog rezultata, a gledaocima na Stamford Bridžu vratila su se košmarna sećanja na ONU kobnu noć 2009. godine. Na sudiju Toma Heninga Ovreba, na jednu od najvećih sramota u novijoj fudbalskoj istoriji i na istog tog Inijestu koji je i tada bio glavni akter Čelsijevog rušenja. Čelsi je ponovo „Inijestovan“.

Izabrane vesti

Barselonin kapiten prikazao je sebe u jednoj od najlepših ovosezonskih verzija. Poleteo je za loptom posle sumraka Andreasa Kristensena, iskoristio nespremnost Seska Fabregasa i kasno uklizavanje Cezara Aspilikuete, a onda u maniru najvećih fudbalskih majstora podelio asistenciju kakva se ne viđa više tako često. Lionel Mesi mu je utrčavao tako da Inijesta nije mogao lepo da ga vidi, a on je loptu podelio kao da je imao oči na leđima. Posle tako razornog dodavanje, koje je Čelsijevu odbranu saseklo kao vrelim nožem kroz puter, Mesiju je ostao „lakši“ deo posla - da zatrese mrežu iza Tiba Kurtoe.

Dobri poznavaoci fudbala sećaju se i da su i one majske večeri 2009. godine Mesi i Inijesta udružili snage kako bi obezbedili Barseloni pozitivan rezultat, s tim što su tada uloge bile promenjene. Inijesta je ponovo briljirao i postao strelac jednog od najpoznatijih golova novije istorije Lige šampiona. Gol koji je Čelsiju ostao kao najveći ožiljak. 

Može li Čelsi da se oporavi posle novog Inijestinog udarca?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andres InijestaLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara