©Starsport
©Starsport

Stanić odgovara lekciju koju je držao pre četiri godine

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 12:24

Brđani žele da izbegnu scenario od pre četiri godine, kada su ostali bez Evrope, između ostalog zbog kiksa protiv sadašnjeg stratega

Uz 173. večiti derbi, prethodna dva superligaška kola obeležile su utakmice Čukaričkog, koji je uz polovičan učinak zajedno sa rivalima priredio fudbaleke predstave vredne dolaska na stadion. Uspeli su Brđani u saradnji sa Partizanom i Radničkim iz Kragujevca da ljubiteljima domaćeg fudbala prirede dve vožnje rolekrosterom po 90 minuta. Iz prve su, uprkos ispuštenoj prednosti od dva gola, uspeli da izađu kao pobednici, dok su drugu završili pognute glave.

Utakmicu protiv Partizana na Banovom brdu, tačnije period od 90. minuta do poslednjeg sudijskog zvižduka, ukrasila su dva gola crno-belih i hladan tuš u režiji Bojice Nikčevića, ali se tim Gorana Stanića u koži samo šest dana kasnije našao u koži ekipe iz Humske. Režirali su igrači Čukaričkog preokret u samo dva minuta na stadionu Čika Dača, dok su odgovor imali i na izjednačujući gol Dilana Ortiza, ipak, minimalnaprednost sa kojom su otišli na prednost bila je nedovoljna pred Kragujevčanima koji su pokazali zašto su ovosezonski hit.

Izabrane vesti

Tri boda iz dva kola, koraktan su učinak ukoliko se uzme u obzir da Brđani imaju iza sebe dva derbija, ali bi veći razlog za zadovoljstvo na Banovom brdu mogla da predstavlja činjenica da je publika imala šta da vidi tokom prethodna tri sata fudbala na utakmicama Čukaričkog.

Tim kojem je sezonama unazad glavna boljka skromna poseta, pokazao je u samo nedelju dana dovoljno da neutralni fudbalski sladokusci produženi fudbalski vikend počnu danas popodne na Banovom brdu. Borba spuštenog garda, uprkos velikom ulogu, rezultirala je sa čak 12 golova na prethodna dva susreta Brđana, dok su u danima iza nas i Lučanci pokazali da umeju da prijušte više od fudbalskih uspavanki.

Uspela je Mladost da tokom aprilskih izazova spotakne konkurente iz gornje polovine tabele, Napredak i Radnički iz Kragujevca, dok je praznih šaka ostala protiv IMT-a i Javora, čime je samo nastavljen trend nepredvidivih rezultata ekipe Tomislava Sivića koja je bez bodova ostala protiv Radničkog iz Niša, ali je uspela da na svom terenu spotakne Partizan i Čukarički.

Upravo razlika u rezultatima Mladosti kod kuće i na strani jedan je od razloga zbog kojeg Brđani dočekuju današnji susret kao apsolutni favoriti, a kec iz rukava domaćina biće i strateg Goran Stanić, Trener koji je ostavio trag u Lučanima odlično poznaje današnjeg protivnika, pa je za očekivati da uspe da pronađe način na koji će se njegov tim revanširati za martovski poraz (0:1) i tako napraviti važan korak ka Evropi.

Iz perspektive domaćina pobeda je preduslov za očuvanje realnih šansi u trci za Evropu, te je pred Stanićem zadatak da izbegne scenario koji je doživeo tim Aleksandra Veselinovića na Banovom brdu u sezoni 2019/20. Pomenuta takmičarska godina jedina je u kojoj su Brđani ostali bez evropske vize s obzirom na to da su prvenstvo završili na šestoj poziciji, a veliki korak unazad u borbi za mesto na međunarodnoj sceni napravili su upravo protiv Mladosti u 24. kolu koju je tada vodio baš Stanić. Pogodak Milana Bojovića ostavo je Čukarički praznih šaka, dok su kasnije već urušene snove potpuno ugasili kiksevi protiv Javora, Vojvodine i Inđije.

Dok Brđani sanjaju novi izlazak u Evropu, Lučanci prilično rasterećeno gledaju na preostale izazove, ali je upravo takav status uticao da pruže vrlo dobro izdanje protiv Napretka i posle preokreta ostave Kruševljane praznih šaka, pa ne bi bilo iznenađenje da rivali koji su retko režirali međusobne borbe za pamćenje izažu iz ustaljenog šablona i ukrase početak fudbalskog vikenda.


MOZZART BET SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

17.00: (2,35) Voždovac (3,20) Spartak (2,90)

19.00: (1,45) Čukarički (4,40) Mladost (7,50)

Subota

16.00: (4,00) Radnik (3,35) Novi Pazar (1,88)

18.00: (2,55) Javor (3,15) IMT (2,70)

20.00: (1,52) Železničar (3,90) Radnički Niš (6,00)

Nedelja

17.30: (8,00) Vojvodina (4,70) Crvena zvezda (1,40)

18.00: (3,15) Napredak (3,35) Radnički 1923 (2,30)

19.30: (1,90) Partizan (3,50) TSC (4,10)



tagovi

ČukaričkiMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara