Kozamernik i Sbertoli (©CEV)
Kozamernik i Sbertoli (©CEV)

Sbertoli ovakav kraj sezone nije ni sanjao: Pre tačno dva meseca bio sam u operacionoj sali

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 12:56

Dizač Trentina uspeo da se oporavi od povrede i povede ekipu ka evropskom tronu

Mogli su odbojkaši Trentina ove sezone da osvoje i više od jednog pehara jer su delovali veoma moćno na domaćoj sceni. Međutim, u Italiji su ostali praznih ruku. Veliki uticaj na neuspeh u plej-ofu imala je povreda prvog dizača Rikarda Sbertolija.

Stvari su se ipak popravile u samom finišu, zapravo u poslednjem meču.

Izabrane vesti

Iz današnje perspektive - sezona je bez dileme bila uspešna, jer je tim iz Trenta od sinoć novi evropski šampion. Posle 13 godina vratio se na tron, a u finalnoj utakmici je imao priliku da uživa i sam Sbertoli.

"Pre tačno dva meseca sam bio u operacionoj sali, tada nisam video sebe u finišu sezone na terenu", pričao je posle finala Sbertoli. "Želim mnogo da se zahvalim svom timu, jer su mi dali priliku da još jednom uradim ono za šta živim, da doživim ove emocije...".

Dok je bio na neplaniranoj pauzi igrom je dirigovao njegov kolega, koga nije zaboravio da pomene...

"Posebno se zahvaljujem Akvaroneu, kao i medicionskom osoblju koje me je vratilo na teren".

Konačno su i igrači Trentina dosanjali ovaj san...

"To je pehar koji je neprocenjiv. Ne znam kako da ga opišem. Mučili smo se u poslednjem periodu, unervozili smo se, padali, ustajali... Sad nam je bilo potrebno najbolje izdanje i stiglo je. To je zaista neobjašnjiva stvar".

Rikardo Sbertoli je u januaru produžio ugovor sa Trentinom do 2027. godine, tako da će naredne sezone sigurno biti tu i braniti evropski tron.


tagovi

Trentino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara