(©Starsport)
(©Starsport)

Stanković: Katai je za lige petice, kao desetka je tri puta bolji od mene

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.05.22. | 21:48

Ponovo je pohvalio Erakovića, ali i celu grupu

Prošle godine uz pomoć Borjanovih čarobnih ruku, ove večeri uz magiju i vetar iz Kataijevih nogu. Ishod je isti, Dejan Stanković sa igračima Crvene zvezde slavi kup trofej. Patio je i danas srpski šampion (2:1), ali je cilj opravdao sva sredstva sada već trofejnog stručnjaka na klupi kluba sa Marakane.

Iako je osvojio peti pehar, Dejan Stanković je bio vidno iscrpljen posle još jednog dobijenog derbija, drugog u poslednja tri meseca.

Izabrane vesti

„Kraj je sezone, bili smo mnogo iscrpljeni i emotivno i fizički. Neko će reći da nismo reskirali, ali smo rizikovali sa trojicom štopera. Bio nam je plan da izdržimo prvi udar, na 1:1 smo se vratili u romb, moj omiljeni sistem, stavili smo Saleta i Pavkova u špic, Bena iza. Imali smo malo vremena da spremimo meč, samo jedan trening na Marakani od 40 minuta. Bilo je grešaka. Ali ništa strašno“, poručio je Dejan Stanković.

Naširoko je pričao o partiji najboljeg igrača Crvene zvezde i čoveka koji je rešio još jedan derbi.

„Uvek se trudimo da Saleta sačuvamo o defanzivnijih akcija, da bude gore svežiji. On je neko ko je trebalo da igra u ligama petice. Drago mi je što ga imam, što nije otišao na drugu stranu. Ova verzija Saleta Kataija je bolja od one verzije iz prvog mandata. Imali smo uspone i padove, ali smo odradili fenomenalan posao. Svi zajedno kao blok. Klub, navijači, stručni štab, navijači“.

Iznenadio je mnoge Dejan Stanković da krene sa formacijom sa trojicom štopera.

„Želeo sam da sa Kangom u tom delu imamo stabilniji i mirniji pas. Analizirajuči poslednji derbi, video sam da Partizan dolazi gore sa trojicom napadača i četvrtim polušpicem. Nisam hteo da prihvatam da igramo jedan na jedan. Dobro je to izgledalo. Orijentisali smo se na blok, mada smo, ponavljam, imali samo jedan trening“.

Svetla reflektora su uperena ka igračima Zvezde, treneru Dejanu Stankoviću, ali pre svega Kataiju. Momak iz Srbobrana je monstronznom partijom pokazao da je, možda, bar prema učinku u klubu, najbolja Zvezdina desetka u novijoj istoriji. Sa tim brojem je igrao i sadašnji šef stručnog štaba.

Sale je tri puta bolje igrač od mene… Mislim kao desetka (smeh). Ne bih sebi davao za pravo da ga upoređujem sa legendama. On piše svoju priču, neće se završiti na ovom. Promenio je mentalitet i način rada. Ali ne samo on. Mnogo smo napredovali kao grupa, Dragović, Eraković, Gajić. Svi su oni tokom sezone prihvatali duele jedan na jedan. To je trebalo raditi i verovati“.

Nije želeo ništa da sugeriše selektoru Stojkoviću, ali se spontano dotakao ponovo igre Strahinje Erakovića.

„On je u usponu. Napredovao je 300 odsto, ima prostora za ozbiljan napredak. Pre godinu dana sam rekao da će biti paklen igrač. Samo da se ne zadovolji. Videli ste situacije na otvorenom prostoru sa Meningom. Imao je tri lopte oduzete bez faula, to je za svaku pohvalu. Nije Eraković imao lakog klijenta. Imao je i duele sa Rikardom“.

O mogućnosti da Eraković ostane.

„To morate da pitate Zvezdana Terzića. Ja sam rekao moje želje. Ali želje i mogućnosti nisu isto. Videćemo šta će biti. Možda će svako krenuti svojim putem, ali ima tu još mladih igrača. Moraju samo da vode računa o sebi, svom telu, imaju od koga da uče“.

Sjajan dan za porodicu Stanković upotpunio je sin Aleksandar plasmanom u polufinale sa kadetskom selekcijom.

Čuli smo se posle Danske. Gledao sam prvo poluvreme. Nisam baš bio zadovoljan. Bolje je delovao u prva dva meča. Nadošli su kao generacija. Već je bolji od mene“, istakao je Dejan Stanković.


tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezdaFinale Kupa Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara