Stanković ima tim za Evropu (©Starsport)
Stanković ima tim za Evropu (©Starsport)

Stankovićev tim: Kako će Kanga i Nikolić da podele minute?

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.08.20. | 20:46

Suštinski jedina dilema pred okršaj sa Evropom

Crvena zvezda hvata zalet za Evropu. Ova sa Gibraltara samo je prvi korak na putu ka plasmanu u grupnu fazu evropskog takmičenja, zbog finansija se u Ljutice Bogdana nadaju Lige šampiona, niko se objektivno, čak ni navijači, ne bi bunio ni kad bi bila Liga Evrope. Protivnik na startu takmičenja ne bi smeo da izabranicima Dejana Stankovića predstavlja ništa više od sparing partnera, uvertiru za mnogo ozbiljnije izazove kakvi Zvezdu očekuju u nastavku kvalifikacija.

Prve utakmice u domaćem prvenstvu donele su izvestan napredak u odnosu na kraj prošle sezone, međunarodna scena je ipak nešto sasvim drugo i moraće do onih poslednjih stepenika Stanković dodatno da uigrava tim, posebno zato što u kvalifikacijama za Ligu šampiona neće imati obavezu da u startnih 11 gura momke uzasta do 21 godine, kao što je slučaj u Superligi.

Izabrane vesti

Jedan će međutim vrlo verovatno dobiti šansu od prvog minuta i protiv Evrope, pošto se Gelor Kanga tek nedavno pridružio ekipi, nije prošao kompletne pripreme sa timom, pa je povratnički debi u crveno-belom dresu odigrao pre samo tri dana i pride u susretu sa Spartakom (3:2) na terenu proveo samo desetak minuta.

Biće Kanga sigurno starter u nastavku sezone, ali će stručni štab morati polako da ga uvodi u ritam, pa je realnije da protiv Evrope u prvom timu bude Veljko Nikolić, dok bi se vezista iz Gabona u nastavku rastrčao. Videćemo da li će imati snage za više od 30 minuta, na toliko je otprilike projektovana njegova minutaža za sutra.

Što se tiče ostatka tima, nema tu posebnih dilema. Milan Borjan na golu, ispred Marko Gobeljić, Radovan Pankov i Miloš Degenek Nemanju Milunovića je iz tima izbacila povreda sa početka prvenstva – te na levom beku nedodirljivi Milan Rodić.

Kao osigurač ispred poslednje linije Seku Sanogo, nešto ispred Ivanić i Nikolić pre nego Kanga, Srđan Spiridonović na desnom, a Aleksandar Katai na levom krilu.

I u napadu El Fardu Ben, pošto Tomane nije oduševio kad je na startu sezone bio prvi špic ekipe, Ričmond Boaći već dugo ne igra na nivou iz prvog mandata, dok Milan Pavkov i Nikola Krstović neće biti ni u protokolu, iako su licencirani za evropske kvalifikacije.

Ali kako je to sam Stanković rekao danas na konferenciji za novinare: Ben je Zvezdin prvi špic. U eri Vladana Milojevića to nije funkcionisalo najbolje, videćemo kako će to sada izgledati, ova Zvezda deluje malo napadački potentnija.

Podsetimo, u protokolu za meč sa Evropom neće biti ni Dušana Jovančića i Nikole Vasiljevića, kao ni Matea Garsije, Hosea Kanjasa, Stefana Hajdina i Branka Jovičića, koji bi ovih dana – neko pre, neko kasnije – trebalo da napuste klub.

Inače, za tim konkurišu...

Golmani: Zoran Popović, Marko Ćopić, Milan Borjan;

Odbrambeni: Milan Gajić, Miloš Degenek, Radovan Pankov, Srđan Babić, Nemanja Milunović, Milan Rodić, Strahinja Eraković, Marko Gobeljić;

Vezisti: Mirko Ivanić, Miloš Vulić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Njegoš Petrović, Veljko Simić, Veljko Nikolić, Željko Gavrić, El Fardu Ben, Seku Sanogo, Radulović, Srđan Spiridonović;

Napadači: Ričmonda Boaći, Tomane, Aleksa Vukanović.



tagovi

Veljko NikolićEl Fardu Ben

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara