Stanojević (© MN Press)
Stanojević (© MN Press)

Stanojević se pretplatio na preokrete: Dikmen bacio šampiona na kolena, Trabzonu malo Hamšikov prekid posta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 17:18

Konja prepisala model sa gostovanja Kasimpaši…

Turska će dobiti novog šampiona, vratiće se šampionski pehar sa obale Crnog mora u Istanbul. Pitanje samo u kom delu grada će završiti. Trabzon nije ni nalik prošlogodišnjem timu, izduvao se i splasnuo je bazen euforije, a novi udarac zadao mu je – Aleksandar Stanojević.

Mučio se po dolasku u Konju, bilo mu je potrebno vreme da dovede stvari u red i krene da pobeđuje. Pronašao je srpski strateg metod – drugo kolo zaredom je preokretom stigao do trijumfa. Prepisao je model sa gostovanja Kasimpši i ulovio krupnu zverku – 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Nešto više vrmena je bilo potrebno Konji da okrene i dalje aktulenog šampiona, baci ga na kolena i sa njim se izjednači u Super ligi. Nije pomoglo Trabzonu ni to što je Marek Hamšik prekinuo dvogodišnji post na gostovanjima u turskom prvenstvu. Postigao je slovački vezista prvi gol još od leta 2021. I sudara sa Malatijom.

Marek Hamšik se našao na pravom mestu, samo je poturio nogu i sproveo loptu u mrežu, a ubrzo je Trabzonu počelo da se ljulja tlo pod nogama. I sve da se ruši.

Marlos Moreno je provozao čuvare, nanizao ih je i ubacio u kazneni prosto, a Pozuelo, uz dozu sreće, savladao Ugurčana Čakira. Da sve bude gore postarao se – Anastasios Bakasetas. Zaradio je direktan crveni karton zbog neopreznog starta. Gledao je sudija u nadoknadi prvog poluvrmena snimak i nije imao dilemu…

Odolevao je Trabzon do finiša i pao posle prekida. Giljerme je ubacio, a Soner Dikmen glavom zakucao loptu. Čakir se nije proslavio, mogao je i bolje da interveniše. Nenad Bjelica je izgubio i drugu utakmicu od dolaska u Tursku, ponovo je tim hrvatskog stručnjaka poveo i sve prosuo u natsvaku.

TURSKA 1 - 32. KOLO

Petak

Alanja - Umranije 1:0 (1:0)

/Koka 4/

Subota

Karagumruk - Antalija 0:1 (0:1)

/Sinik 21/

Konja - Trabzon 2:1 (1:1)

/Pozuelo 37, Dikmen 85 - Hamšik 12/

Ankagudžu - Kasimpaša 0:0

Sivas - Fenerbahče 1:3 (0:3)

/Kaisedo 76 - Rosi 22, Kadioglu 45+1 i 45+10/

Nedelja

18.00: (2,75) Bešiktaš (3,35) Galatasaraj (2,55)

Ponedeljak

19.00: (2,50) Istanbul (3,40) Giresun (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TrabzonKonjaAleksandar StanojevićSuper ligTurska Super lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara