Aleksandar Stanojević (©Starsport)
Aleksandar Stanojević (©Starsport)

Stanojevićev prvenac u Turskoj protiv lidera: Konja proradila i preokrenula, Galata pala u dubokoj nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 20:24

Prva pobeda srpskog stratega i prvi golovi njegovog tima otkako je preuzeo kormilo – 2:1

Nije bilo prijatno Aleksandru Stanojeviću prvih meseci u Turskoj, nikako mu nije polazilo za rukom da pronađe žicu igračima i pokrene Konju. Od danas će lakše disati, više mu neće svi sedeti nad glavom i brojati neuspehe.

Mučila se Konja, ispala iz Kupa Turske i na pet utakmica pod komandom srpskog stručnjaka bila bez pobede u šampionatu – osvojen samo jedan bod – ali i postignutog gola. Ali, eksplodirala je Konja protiv jednog od najvećih tamošnjih klubova, pokazala je da je živa! Ni manje ni više Aleksandar Stanojević prvenac je upisao protiv Galatasaraja. I to posle preokreta – 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

Olakšan je boravak nekadašnjem treneru Partizana u Turskoj, skinuo je ogroman kamen sa pleća. Konačno je Konja proradila, prekinula je crni niz i počela da daje golove. Nijedan nije delo ofanzivaca, i dalje su tihi, ali o doprinosu navale Aleksandar Stanojević misliće u nadolazećim danima. Za probijanje leda zahvalnice šalje na adrese defanzivnih igrača.

Trijumf Konje skrojili su Soner Dikmen i Ogulčan Ulgun.

Zvezde Galatasaraja prerano su prestale da igraju – na terenu protiv Konje od starta bili Mauro Ikardi, Seržo Oliveira, Fernando Muslera, a sa klupe ušli Huan Mata, Lukas Toreira, Nikolo Zaniolo – uljuljkao je goste gol Milota Rašice. Lider turske Superlige izneo je loptu iz poslednje linije, sarađivali su Duboa i Akturkoglu, a napadač rodom iz Vučitrna je završio odličnu akciju. Gol pogledajte OVDE.

Kao da u Galatasaraju nisu verovali da Konja može da se digne iz pepela, da će proigrati baš protiv njih. Pomazila je sreća domaćina kod izjednačujućeg gola, konačno se u Turskoj osmehnula Aleksandru Stanojeviću. Izašao je Soner Dikmen pred Fernanda Musleru, opalio, a lopta je zakačila igrača istanbulskog velikana i promenila smer. Gol pogledajte OVDE.

I bod bio bio veliki za Konju, branio se domaćin, odolevao, a onda je prvu pobedu srpskom strategu doneo rezervista. Uveo je Ogulčana Ulguna u poslednjih dvadesetak minuta da zatvori prilaze golu, uspeo je u tome i pride da postigne lep gol. Sa ivice kaznenog prostora je poslao loptu pod prečku. Gol pogledajte OVDE.

TURSKA 1 – 26. KOLO

Petak

Konja - Galatasaraj 2:1 (0:1)

/Dikmen 62, Olgun 90+3 - Rašica 31/

Subota

11.30: (1,80) Kasimpaša (3,60) Umranije (4,60)

14.00: (1,80) Adana Demir (3,60) Antalija (4,60)

17.00: (1,30) Bešiktaš (5,50) Istanbul (10,0)

Nedelja

14.00: (2,80) Karagurmuk (3,35) Bašakšehir (2,50)

14.00: (2,25) Sivas (3,35) Ankaragudžu (3,25)

17.00: (4,70) Alanja (3,70) Fenerbahče (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GalatasarajKonjaAleksandar StanojevićSuper ligTurska Super lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara