Mavididi i Nikolin, © mhscfoot
Mavididi i Nikolin, © mhscfoot

Stefi iz Juventusa prešao u Monpelje: Francuzi će ga plaćati tri godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.07.20. | 13:51

Prvo pojačanje kluba sa juga Francuske

Školovanje u Arsenalu, epizoda u Juventusu, a na kraju prilika da igra bitnu ulogu ukazala se Stefiju Mavididiju u Francuskoj, pošto je Monpelje kupio 22-godišnjeg napadača i učinio ga prvim pojačanjem za predstojeću sezonu.

Klub sa juga države dugo je tragao za centarforom koji bi trebalo da bude podrška Endiju Deloru i Gaetanu Labordu. Zimus je pikirao Rožera Asalea, ali je ofanzivac Jang Bojsa izabrao pozajmicu Leganesu, pa je predsednik Loren Nikolin morao da se okrene drugim rešenjima. Na kraju je izabrao Mavididija, koji nije toliko poznato ime, ali će biti prvi Englez u Monpeljeu i pritom će ga prilično platiti.

Izabrane vesti

Čak 6.300.000 evra moraće Francuzi da prebace na račun prvaka Italije. Olakšavajuća okolnost za njih: ne odjednom, već u u naredne tri godine. Svejedno su Mavididija učinili drugim najskupljim fudbalerom u klupskoj istoriji, više je prošlog leta plaćen samo Teži Savanije iz Nima (9.500.000).

Zadovoljni smo što smo doveli visoko kvalitetnog napadača, po ukusu našeg trenera. Nadam se da će se postojeći tandem centarforova sa Mavididijem transformisati u prelepi trio. Šef struke Mišel der Zakarijan može da bira hoće li igrati sa jednim, dvojicom ili možda svom trojicom odjednom. Sigurno je samo da smo sa Setfijem dobili dodatni kvalitet“, oduševljen je Loren Nikolin, predsednik Monpeljea.

Čelnici kluba su u kvalitet Stefija Mavididija mogli da se uvere minule sezone na terenima Lige 1, pošto ga je Juve u takmičarskoj 2019/20 pozajmio Dižonu, a ovaj na 30 utakmica postigao osam golova. Između ostalog i – Monpeljeu.



tagovi

Letnji prelazni rok 2020MonpeljeLiga 1Stefi Mavididi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara