Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sterling je Čelsijev, obeštećenje i do 65.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 23:55

Englez će postati najplaćeniji igrač londonskog kluba

Punih deset godina Mančester Siti nije prodao igrača nekom od TOP šest timova sa Ostrva, a onda je za leto pustio dvojicu (uskoro će i trećeg). Svi relevantni evropski mediji večeras pišu da je Čelsi sa Mančester Sitijem utanačio sve detalje oko kupovine Rahima Sterlinga!

Istina, cifre se od izvora do izvora razlikuju. Fabrizio Romano tako piše da će Čelsi za 27-godišnjeg krilo platiti 65.000.000 evra – 53.000.000 fiksno i još 12.000.000 kroz bonuse; Dejvid Ornšajn, novinar Atletika, uverava da se radi isključivo o sumi od 56.000.000 evra koje će londonski klub odmah uplatiti na račun mančesterskog, dok Dejli Mejl i Telegraf navode da se radi o cifri od 53.000.000 plus 3.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kako god bilo, nema sumnje da je Mančester Siti odradio još jedan sjajan posao ovog leta. Baš kao i u slučaju Gabrijela Žezusa, uspeo je da igrača koji želi da ode i nije neizostavan član prve jedanaestorke Pepa Gvardiole, a pride ima još godinu dana ugovora, proda za ogromnu svotu novca i na taj način “pokrije” kupovine Erlinga Halanda i Kalvina Filipsa.

Što se ličnih uslova tiče, tu problema nije bilo nijednog trenutka i njih je Sterling sa Čelsijem utanačio još pre nekoliko dana. Naime, engleskog reprezentativca na Stamford Bridžu čeka ugovor na pet godina uz opcionu šestu, kao i status najplaćenijeg igrača u klubu koji trenutno uživa Engolo Kante. Neumorni Francuz nedeljno prima 290.000 funti, dok je Sterling uspeo da se zadrži na 300.000 koliko je imao na Etihadu, što je oko 500.000 funti više na godišnjem nivou od Kantea.

Sterling, navodno prioritetno pojačanje Tomasa Tuhela na krilnoj poziciji, biće ujedno, kako stvari trenutno stoje, prvo pojačanje u eri novog vlasnika Čelsija Toda Bolija. Ali ne i poslednje. Štaviše, Plavci bi samo iz Sitija mogli da ovedu još jednog igrača, pošto dve strane vode pregovore oko povratka Nejtana Akea na Stamford Bridž. S tim da će u slučaju holandskog defanzivca stvari ići teže, jer na Etihadu su jasno stavili do znanja da očekuju obeštećenje slično onom koje su pre dve godine izdvojili za Akeov dolazak iz Bornmuta – 45.000.000 evra.

Ostaje da se vidi da li će i kako Siti na tržištu odgovoriti na odlazak Sterlinga i potencijalni gubitak Akea. Pretpostavka engleskih medija je da će Gvardiola u narednoj sezoni još veće poverenje ukazati Džeku Grilišu, ali i da će šansu ukazati talentovanom Kolu Palmeru i novopridošlom Hulijanu Alvarezu koji takođe može da pokrije krilne pozicije.


tagovi

ČelsiLetnji prelazni rok 2022Rahim Sterling

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara