Luis Dijaz (©reuters)
Luis Dijaz (©reuters)

Strašan udarac za Liverpul: Kraj godine za Luisa Dijaza

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.10.22. | 21:58

Kolumbijac bi mogao na teren tek pošto se završi Mundijal u Kataru, još se čeka konačna ocena stanja Trenta Aleksander Arnolda

Za Luisa Dijaza završena je godina i neće se više vraćati na teren do kraja 2022!

Sa svih strana Ostrva stižu potvrde da je Kolumbijac završio kalendarsku godinu zbog povrede kolena koju je doživeo u 42. minutu derbija sa Arsenalom, što predstavlja novi veliki udarac za Jirgena Klopa i Liverpul.

Izabrane vesti

Ne cvetaju ruže na Enfildu ove sezone. Deseto mesto na tabeli Premijer lige uz 14 bodova zaostatka za prvoplasiranim Arsenalom ne daje gotovo nikakve šanse Redsima da budu ozbiljniji faktor do kraja prvenstva, a uz to situaciju dodatno otežava pogled na zdravstveni karton.

Sreda, 21.00: (8,00) Rendžers (5,30) Liverpul (1,40)

Kolumbijac je dan posle poraza od Arsenala išao na pregled magnetnom rezonancom posle čega je utvrđeno da nije potrebna operacija, ali ga čeka intenzivna fizikalna terapcija i pre toga odmor kako bi se koleno oporavilo za početak 2023. godine.

On je uspeo da izdrži 42 minuta pre nego što ga je zamenio Roberto Firmino. Dok je bio na terenu bio je najveća pretnja za Arsenal uz Darvina Nunjeza koga je proigrao za izjednačenje u 34. minutu. Jirgen Klop je odmah posle utakmice izjavio da Dijazovo stanje “nije dobro“, ali je poručio da će pre konačne ocene sačekati ishod specijalističkih pregleda.

Dijazovo odsustvo moglo bi da bude samo deo problema ako se ispostavi da duža pauza čeka i Trenta Aleksander Arnolda. Liverpulov desni bek zamenjen je na poluvremenu i tada se činilo da je u pitanju taktička izmena s obzirom da je mladi desni bek bio pod velikim opterećenjem rivala. Ubrzo se ispostavilo da se ipak radi o povredi za koju je Klop takođe rekao da “ne izgleda dobro“. Trenutno nema informacija o Trentovom stanju, najverovatnije iz razloga što bi njegov duži izostanak značio i ispadanje iz kombinacije za Mundijal u Kataru.

Liverpul ove sezone ima velikih problema sa povreda. Odavno su van stroja Nabi Keita i Aleks Okslejd Čembrlejn, a protiv Tobdžija nije bilo ni Artura i Endija Robertsona.

Srećom pa su dosadašnji rezultati u grupnoj fazi Lige šampiona relativno dobri, inače bi ova Liverpulova sezona već sada bila pravi fijasko...


tagovi

Trent Aleksander ArnoldLuis DijazLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara