(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Strašna Univerzitatea protiv tradicije u Botošaniju

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.20. | 15:41

Ekipa iz Krajove u seriji od pet pobeda u plej-ofu šampionata Rumunije. Kada igraju ova dva tima tradicija je igra GG. Lider nikada nije pobedio na stadionu Munisipal

Na pomolu novi poredak u rumunskom fudbalu. FSCB je bio očajan i ove sezone, Kluž je bio dominantan u prvom delu sezone, ali četa Dana Petreskua kašljuca u plej-ofu, a pravi hit u 2020. godini je Univerzitatea.

Ekipa iz Krajove u nastavku sezone posle pandemije virusa korona ima svih pet pobeda. Slavila je četa italijanskog stručnjaka Kristijana Bergodiija i u Transilavniji protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Rumunije, Kluža sa 3:2. Prošle nedelje je pao gigant iz Bukurešta, FSCB. Lider rumunskog šampionata ima priliku da se odlepi na četiri boda u odnosu na Kluž koji u subotu nije igrao meč u Bukureštu protiv FCSB zbog virusa korona.

Izabrane vesti

Za tim iz Krajove igra nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i mladi reprezentativac Srbije Uroš Ćosić koji je komandant odbrane lidera šampionata Rumunije. Univerzitatea iga efikasne utakmice. Na osam mečeva u nizu (jedan u Kupu) dolazila je kombinacija GG&3+.

S druge strane, domaćin igra tvrdo, na mali broj golova. Na pet od poslednjih šest utakmica bilo je 0-2 pogotka. Ove sezone uspešnija je bila Univerzitatea koja je oba puta na svom terenu pobedila Botošani, sa 2:1 i 3:1, dok je prošle godine u prvom delu sezone u Botošaniju na stadionu Munisipal bilo bez pobednika - 1:1.

Sedam prethodnih mečeva Botošanija i Univerzitatee došlo je GG, a na čak šest od tih sedam duela bilo je i tri i više pogodaka.Tim iz Krajove nikada nije pobedio Botošani u gostima na prethodnih osam duela (sedam u šampionatu).

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF – 8. KOLO

Petak

Gaz Metan - Astra Đurđu 0:4 (0:1)

/Fatai 38, Radu 49c, Jonica 65, Balaure 74/

Nedelja

20.00 (3,90) Botošani (3,35) Univerzitatea Krajova (1,90)

ODLOŽENO: FCSB - Kluž

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BotošaniUniverzitatea KrajovaRumunija 1Rumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara