Studenti izbili na vrh

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.12.20. | 19:53

Univerzitatea prva u Rumuniji

Studenti iz Krajove ponovo sa vrha gledaju na konkurenciju. Univerzitatea je preuzela još jednom prvo mesto u prvenstvu Rumunije, trgla se posle male krize koja je drmala, a zbog koje je morala da siđe s čela kolone.

Ukazala se šansa timu iz Krajove da se vrati na prvo mesto posle poraza FCSB-a u derbiju kola od Kluža. Univerzitatea je gostovala u Aradu i uspela da pobedi UTA sa 2:1.

Izabrane vesti

Sve što je vredno pomena na meču dogodilo se u manje od 15 minuta. Sva tri gola pala su u sredini prvog poluvremena. Gosti su poveli preko Ćikaldaua, koji je van šasnaesterca dočekao loptu boksovanu od strane golmana Mamuta i efektnim udarcem je poslao u mrežu.

UTA je izjednačila u 21. minutu preko Buhačijana, koji je u skoku nadmašio Bankua i glavom poslao loptu u gol. Ali, radost domaćih je kratko trajala, malu majstoriju izveo je tamnoputi nemački internacionalac Redži Ofosu, u trku je predriblao čuvara, ušao u sredinu i plasirao loptu pored golmana Arada.

Sve posle toga je bilo mnogo mirnije, bez većih uzbuđenja, Univerzitatea je čuvala rezultat, kontrolisala meč, a posao joj je u finišu bio dodatno olakšan kada je igrač Arada Benga dobio crveni karton.

RUMUNIJA 1 - 13. KOLO

Ponedeljak

UTA Arad – Univerzitatea Krajova 1:2 (1:2)

/Buhačijanu 21 – Ćikaldau 13, Ofosu 26/



tagovi

Rumunijauta aradUniverzitatea Krajova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara