Detalj sa prošlog Superklasika (©AFP)
Detalj sa prošlog Superklasika (©AFP)

Superklasiko na nož: River protiv Boke na neutralnom terenu, samo jedan može dalje

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 16:38

Najatraktivniji meč argentinskog fudbala, u četvrtfinalu Liga kupa, igra se ove nedelje od 20.30 časova po srednjoevropskom vremenu

Stadion „Mario Alberto Kempes“ u Kordobi je lep stadion, kapaciteta 57.000 sedećih mesta. Za mnoge prilike i više nego dovoljno velik, ali ove nedelje od 20.30 mu ne bi pomoglo ni da je kapacitet tri puta veći. Svakako bi bio premali jer večeras se na njemu igra Superklasiko, sastaju se River Plejt i Boka Juniors od 20.30 časova u poslednjem meču četvrtfinala Liga kupa Argentine.

Postojala je bojazan da će teren da bude u lošem stanju, pošto su procurele neke poprilično zabrinjavajuće fotografije. Ipak, radnici na stadionu u Kordobi su uspeli da ga poprave.

Izabrane vesti

To je bio proces koji traje tri-četiri dana, kada teren izgleda kao da ima defekte. Međutim, to je prirodan proces koji se dešava svake godine u ovo doba“, kazao je Markos Ibanjez, koji je zadužen za stanje terena.

Dakle, fudbaleri nemaju izgovor, navijačima moraju da pruže spektakl. Ulog nije mali, ko izgubi večeras u Superklasiku završio je takmičenje. Pobednik će u finalu igrati protiv Estudijantesa.

Moralo je mnogo toga da se pogodi u poslednjem da bi se sastali River i Boka već u četvrtfinalu. I zaista, Argentinos Juniors i Barakas su odigrali 3:3, pri čemu su gosti treći gol dali u 92. minutu, a River je kao gost savladao Instituto (3:1) i tako se probio na prvo mesto A grupe.


20.30: (2,20) River Plejt (3,10) Boka Juniors (3,30)


Dan kasnije Boka je pobedom nad Godoj Kruzom izborila plasman u četvrtfinale, ali bila bi treća da Estudijantes golom Karilja u 96. minutu nije savladao Lanus (2:1). Zbog toga je Boka pala na četvrto mesto, što je značilo da će na River već u ovoj fazi.

Dobili smo tako drugi Superklasiko u 2024. godini, prvi je bio na programu pre dva meseca na Monumentalu. River je pred svojim navijačima poveo golom Pabla Solarija, ali je Kristijan Medina u 70. izjednačio na konačnih 1:1.

To je bio prvi Superklasiko koji je završen remijem posle pet uzastopnih na kojima smo imali pobednike. River je zabeležio tri trijufma bez primljenog gola, Boka dva.

Prethodnih nedelja su oba velikana iz Buenos Ajresa imala obaveze u Kopa Libertadoresu. River je pobedio Deportivo Taširu i Nasional sa po 2:0, Boka je odigrala 0:0 sa Nasional Potosijem, a potom je savladao Trinidense sa 1:0.

Najveća misterija pred večerašnji Superklasiko je da li će Migel Borha da zaigra ili ne. Najboljeg strelca Rivera u Liga kupu (12 golova) već devet dana muči bol u mišiću. Trenirao je, ima veliku želju da zaigra, ali nije na 100 odsto i vrlo je realno da će Martin Demikelis da ga ostavi na klupi. U tom slučaju šansu bi trebalo da dobije Fakundo Kolidio.

Borha je bio junak Superklasika u Liga kupu u maju prošle godine, postigao je pogodak iz penala u 90. minutu. Taj susret se okončao iopštom tučom dva tima, posle koje su sedmorica fudbalera dobili crvene kartone.

Videćemo hoće li i u Kordobi da bude jednako vatreno. Najverovatnije - hoće!

LIGA KUP ARGENTINE – ČETVRTFINALE

Subota

Estudijantes – Barakas Sentral 3:0 (1:0)

/Kariljo 2, 62, Korea 86/

Argentinos Juniors – Defensa i Hustisija 1:1 (0:1) – penalima 3:2

/Rodrigez 85 – Bogarin 11/

Nedelja

Godoj Kruz – Velez 1:2 (1:1)

/Altamira 18 – Romero 24, 68/

20.30: (2,20) River Plejt (3,10) Boka Juniors (3,30)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup ArgentineRiver PlejtBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara