Milan Majstorović i Srđan Babić (©FK Vojvodina, ©Starsport)
Milan Majstorović i Srđan Babić (©FK Vojvodina, ©Starsport)

Susret Vošinih školaraca u derbiju Moskve

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 10:28

Dinamo, čiji član je Milan Majstorović, dočekuje Srđana Babića i njegov Spartak (nedelja, 18.30) u derbiju 23. kola Premijer lige Rusije

Ista polazna stanica, samo devet godina razlike. I isto konačno odredište – Moskva. Imaće o čemu da pričaju nekadašnji školarci Vojvodine Milan Majstorović i Srđan Babić kada se ove subote od 18.30 časova budu sastali njihovi timovi Dinamo i Spartak, u derbiju 23. kola Premijer lige Rusije.

Dvojica srpskih fudbalera imaju mnogo sličnosti. Obojica su štoperi, prošli su komplet mlađe kategorije u Vojvodini i sada žive u glavnom gradu Rusije. Devet godina stariji i devet centimetara viši Babić od prošlog leta je standardan prvotimac Spartaka, a dobrim igrama održava i status u reprezentaciji Srbije.

Izabrane vesti

Njegov tim se mnogo muči od povratka sa priprema u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali nije problem odbrana koliko napad. Na pet utakmica u svim takmičenjima ovog proleća Spartak ima samo jednu pobedu, u Kupu Rusije nad Orenburgom, dva remija (po 0:0) i dva poraza, od Fakela u prvenstvu i Zenita u kupu.

Ima malo i do hapšenja Kvinsija Promesa, čoveka koji je bio lider tima i preko čijih nogu su tekli većina napada u jesenjoj polusezoni. Krilni napadač je još ranije osuđen na zatvor u rodnoj Holandiji, ali kako ta zemlja nema nikakve odnose sa Rusijom zbog vojnih sukoba u Ukrajini, Promes je mirno mogao da igra fudbal u Moskvi. Međutim, kada je zimus otišao u UAE na pripreme izgubio je svoju zaštitu, Arapi su ga zadržali na granici i uhapsili. Spartak je tako ostao bez zvezde tima, što se odrazilo na rezultate.


18.30: (2,35) Dinamo Moskva (3,50) Spartak Moskva (2,95)


Posle slabijeg početka polusezone Babić i saigrači su potonuli na sedmo mesto na tabeli i praktično ispali iz trke za titulu. Lider Krasnodar posle pobede u subotu nad Nižnjim Novgorodom (4:3) ima 11 bodova više od Spartaka, tako da crveno-beli teško da imaju čemu da se nadaju u poslednjoj trećini prvenstva.

Zato, mogli bi danas da sapletu svog gradskog rivala Dinamo. Policajci su doduše sami sebe već poslali na kolena u prošlom kolu, porazom od Rostova (1:4). Propustili su tako priliku da preuzmu prvo mesto i krunišu kikseve Krasnodara i Zenita (oba tima remizirala).

Dinamo je treći sa 38 bodova, sada ima pet manje od Krasnodara (i meč manje), a tri od Zenita, koji će od 15.30 časova da ugosti Baltiku. Vezao je dva poraza, pre Rostova je izgubio i od Zenita u kupu, ali se pre pet dana vratio na pobednički kolosek. Savladao je u kupu SKA iz Habarovska sa 2:1.

Majstorović nažalost još uvek nije odigrao nijedan meč ove sezone. Momak kojeg je Dinamo u februaru prošle godine platio Vojvodini 1.200.000 evra je u maju doživeo tešku sportsku povredu, pokidao je ligamente kolena. Zbog toga je bio na bolovanju sedam meseci, tek je u martu počeo da trenira i do sada se neoliko puta našao na klupi. Još uvek nije spreman da zaigra, a pitanje je da li će trener Marcel Lička rizikovati sa njim dokle god je Dinamo u trci za titulu.

Spartak i Dinamo su se sastali tri puta ove sezone, u dva navrata u kupu i jednom u prvenstvu. Svako je pobedio na svom terenu, Spartak po jednom u avgustu (4:1) i septembru (1:0), a Dinamo u oktobru (3:0). Babić je propustio samo taj poslednji meč, koji je njegov tim izgubio.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


RUSIJA 1 – 23. KOLO

Subota

Ural – Krilja Sovjetov 1:2 (1:1)

/Kaštanov 41 pen – Rahmanović 16, 79 pen/

Nižnji Novgorod - Krasnodar 3:4 (2:2)

/Kalinski 34, Trošečkin 40, Kaukarčuk 87 – Spercijan 8, 79, Kordoba 13, 71/

Rostov – Soči 2:2 (2:2)

/Golenkov 1, Ronaldo 45+5 – Kravcov 6, Gvarirapa 35/

Nedelja

13.30: (1,62) CSKA Moskva (3,70) Fakel (6,00)

15.30: (2,65) Ahmat (3,25) Lokomotiva Moskva (2,75)

15.30: (1,25) Zenit (6,00) Baltika (11,0)

18.30: (2,35) Dinamo Moskva (3,50) Spartak Moskva (2,95)

Ponedeljak

16.00: (2,50) Orenburg (3,20) Rubin (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Milan MajstorovićDinamo MoskvaSpartak MoskvaSrđan Babić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara