Svanulo je na Sardiniji: Dva gola u sudijskoj nadoknadi i makazice Pavoletija oživele Kaljari (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 22:50

Velika pobeda za ekipu Klaudija Ranijerija protiv Sasuola – 2:1

Stara kuka Lapadula izvukao je ekipu iz Sardinije iz velikog gliba. Do vrata su igrači Kaljarija i trener Klaudio Ranijeri bili u živom blatu, slutilo je da će nekima od njih presuditi poraz od Sasuola. Imali su gosti prednost do sudijske nadokande, međutim onda je Lapadula pokrenuo lavinu pogotkom u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Sve se završilo bajkovito za domaćina, koji nije želeo da se pomiri sa mrvicom, jer je osetio i video da je Sasuolo sda igračem manje na kolenima. Za veliku inicijativu u finišu i konačni mat Pavoletija u 99. minutu – 2:1

Sasuolo je i ove večeri igrao promenljivo, kao uostalom i cele sezone. Međutim, ekipa Uroša Račića bila je na pola koraka od druge uzastopne pobede na gostovanjima, pošto su pre dve sedmice bili bolji od Empolija u Toskani. Sve je sjajno počelo za goste još u uvodu meča. Odličan udarac Pinamontija odbranio je Skufet. Međutim, posle kornera nije bilo spasa za domaćina.

Izabrane vesti

Najviši u skoku bio je hrvatski štoper Erlić i loptu zakucao u mrežu. Igrao je Sasuolo prilično dobro. Sve je počelo da se menja sreidnom drugog poluvremen, kada je štoper gostiju Ruan Treslodi dobio drugi žuti karton. Zasluženo.

Uvideli su igrači Kaljarija da se ove decembarske večeri lomi sezona i da pobedom mogu da uhvate potreban ritam. Osgtatak meča odigrali su na život i smrt. Verovali su i pobedili. Pohvale je za urađeno u sudijskoj nadokandi zaslužio Luvumbo. Izborio se za jednu ničiju loptu, centrirao, a tamo je Lapudili ostao rutinski deo posla.

I nije to bio kraj. Ludnica na Sardniji usledila je posle još jednog stihijskog napada domaćina, koji se završio na vešt način. Bio je to dodir klase Pavoletija koji je spuštenu loptu glavom poslao makazicama ka golu Sasuola. Pogodio je sam ugao. Za erupciju.


SERIJA A – 15. KOLO

Petak

Juventus - Napoli 1:0 (0:0)

/Gati 51/

Subota

Verona - Lacio 1:1 (0:1)

/Anri 70 - Zakanji 23/

Atalanta - Milan 3:2 (1:1)

/Lukman 38, 55, Murijel 90+5 - Žiru 45+3, Jović 80/

Inter - Udineze 4:0 (3:0)

/Čalhanoglu 37pen, Dimarko 42, Tiram 44, Martinez 84/

Nedelja

Frozinone – Torino 0:0

Monca - Đenova 1:0 (0:0)

/Mota 78/

Salernitana - Bolonja 1:2 (0:2)

/Simi 75 - Zirkze 9, 20/

Roma - Fiorentina 1:1 (1:0)

/Lukaku 5 - Martinez Kvarta 66/

Ponedeljak

Empoli - Leče 1:1 (0:0)

/Rafia 71 - Banda 64/

Kaljari - Sasuolo 2:1 (0:1)

/Lapadula 90+4, Pavoleti 90+7 - Erlić 7/




tagovi

Klaudio RanijeriUroš Račić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara