Sveta Marković: Nigde mi se ne žuri, ostankom u Partizanu mogu i da dobijem

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.01.19. | 17:01

Talentovani štoper između ideje o prodaji i želje da još igra za crno-bele...

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

Na jednoj strani ideja kluba da eventualnim transferom obezbedi budžet verovatno do kraja sezone, a na drugoj želja fudbalera da još igra za voljeni tim. U sredini stoji Svetozar Marković i deluje zatečeno, jer i sam priznanje da još nije načisto hoće li u prolećnom delu prvenstva nositi Partizanov ili dres nekog od italijanskih klubova, minulih dana spominjanih u kontakstu odlaska.

Izabrane vesti

Mladi štoper odaje utisak dečaka koji ne žuri u inostranstvo.
"Ne znam još, zasada nema ništa. U glavi sam u Partizanu. Prelazni rok je živa stvar, danas nema ništa, međutim, za pet dana može da stigne ponuda koja odgovara svima. Bude li tako, u dogovoru s porodicom, klubom i menadžerima odlučio bih šta je najbolje za mene i Partizan", iskren je Sveta Marković.

Prema nezvaničnim informacijama, crno-beli očekuju da prilikom realizacije posla u klupsku kasu ubace između 2.500.000 i 3.000.000 evra. Ranije su za interesente važili SPAL, Sasuolo i Đenova, s tim da Grifoni važe za prvog favorita u trci za potpis mladog srpskog reprezentativca.
"Iskreno, meni se nigde ne žuri. Tek mi je 18 godina. Ako ostanem još pola godine, godinu ili više od toga u Partizanu ne gubim ništa. Naprotiv, čak i dobijam".

Ovo su već četvrte pripreme momku iz Bijeljine sa prvim timom Parnog valjka. Već kod Miroslava Đukića se ustalio u prvom timu, a kod Zorana Mirkovića postao nezamenjiv u paru sa španskim internacionalcem, Markom Valijenteom.
"Navikao sam se na ovaj rad, na igrače, može se reći da više nisam novi igrač na pripremama. Mlađima, poput Strahinje Pavlovića i Filipa Stevanovića, mogu da poručim da samo rade najbolje što mogu, trude se i daju sve od sebe", napomenuo je Marković.

ŠEHOVIĆ: PO UZORU NA OBRADOVIĆA, VOLKOVA I LAZEVSKOG

Još otkako je Vladimir Volkov napustio Humsku, traže čelnici Partizana levog beka sposobnog da u kontinuitetu pruža dobre partije, a veruju da su zimske pripreme idealan trenutak da talentovani Zlatan Šehović potvrdi pluseve iz mlađih kategorija i postane rešenje na toj poziciji na duži broj godina.
"Nadam se da mogu. Slagao bih kad bih rekao suprotno. Jedan od mojih uzora, dok sam bio mlađi, bio je Ivan Obradović, kasnije Vladimir Volkov i Aleksandar Lazevski, a verujem da sa mnom klub može dugoročno da reši pitanje levog beka", rekao je Šehović, koji je letos uzleteo, međutim dve povrede - lista i kolena - sprečile su ga da iskaže potencijal.

Sad je vreme...

Foto: MN Press


tagovi

Svetozar MarkovićZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara