Svetska senzacija dobila doček: Šutirao sam poslednjim atomom snage, neka nas Portugalci potcene

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.03.22. | 11:11

Heroji iz Palerma su se vratili kući! Makedonija posle pobede nad Italijom (0:1) nakratko boravi u Skoplju gde će odraditi trening, a zatim će se fokusirati na grad Porto i istorijski meč protiv Portugalije (utorak, 20.45)

(Od dopisnika Mozzart sporta iz Skoplja)

Nacija je u delirijumu, igrači već imaju status narodnih heroja zbog dve pobede nad dva svetska šampiona u jednoj godini. Pre Italije, Nemačka je pala na gostujućem terenu, a ovakvim učinkom retko koja reprezentacija, koja je daleko od najboljih u svetu, može da se pohvali i to u rasponu od samo 365 dana.

Izabrane vesti

Fudbaleri su na aerodrom stigli tiho i bez velike pompe. Ipak, na trgu „Makedonija“ okupili su se navijači i pozdravili podvig. Zbog Covid-19 protokola ceo tim nije mogao da bude deo zabave.

Pred hiljadama Makedonaca izašlo je nekoliko fudbalera i trener, a među onima koji su došli bili su kapiten Stefan Ristovski i strelac zlatnog gola Aleksandar Trajkovski.

"Makedonijo, hvala ti na svemu! Još smo u euforiji. Ostao nam je još jedan meč do Svetskom prvenstvu, ali ova pobeda će ostati zabeležena zauvek. Mislim da kada dođe vreme da se odigra taj poslednji meč za Mundijal, emocije i euforija ostače pod kontrolom. Svi momci u timu daju sve od sebe, pokazali smo da možemo da se nosimo sa pritiskom. Srećan sam zbog svih jer se trudimo i postižemo sjajne rezultate", rekao je kapiten Ristovski.

Svoje obraćanje imao je i strelac gola protiv Italije Aleksandar Trajkovski. Krilni igrač u produžecima je savladao Đanluiđija Donaruma i najavio bleskavu noć za Makedoniju koja nikada nije igrala na jedno Svetsko prvenstvo.

"Najviše se radujem što smo došli do ove pobede jer znam šta to znači za celu Makedoniju, a tek onda za gol koji sam postigao na terenu na kojem sam proveo četiri godine. Završilo se dobro po nas, desilo se u 92. minutu poslednjim atomom snage da postignem taj gol. Imao sam tri igrača ispred sebe, najjače sam šutirao što sam mogao. Na početku sam mislio da će lopta otići u aut i da sam promašio, ali onda sam video da sam postigao gol i nisam mogao da verujem. Imamo nekoliko dana da se odmorimo i skupimo snage za naredni meč u Portugaliji. Voleo bih i da nas Portugalci potcene kao Italijane. Ali ne verujem da će protivnik to ovog puta učiniti", rekao je strelac istorijskog gola za Makedoniju u Palermu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? 

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje

! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Trener Blagoja Milevski je odlično postavio kockice u ovaj tim. I pored velikog trijumfa, najvećeg u istoriji Makedonije, on je istakao da i dalje ostaje „isti Bobi koji je bio i ranije“. Neće dozvoliti da ga ovaj veliki uspeh digne u oblake, a za Portugalca je rekao da ne čita previše njihove izjave, već se koncentriše na svoje momke i pripreme.

"Ista sam osoba kao i pre pobede sa Italijom. Šta god da se desi sa Portugalom, ja ću ostati onaj isti Bobi. Uvek će biti pritiska na nas, tu je i motiv i misao da pobedimo u svakom meču. U suprotnom, ne bismo radili ovaj posao i bili deo sporta. Pošteno je i korektno nadati se pobediti protiv svakoga. Pobeda nad Italijom nije ništa posebno, to je samo motiv plus za nas i kada povučemo paralelu - čini se da znamo šta radimo i da smo na dobrom putu", rekao je Milevski.

Makedonija polako spušta loptu euforije. Jutros je već imao prvi trening i fokus je u potpunosti na Ronaldu i njegovom timu. Jasno je da će biti pakleno teško pripremiti novi svetski šok, ali fudbal je nepredvidiv, tako da nikad ne reci nikad...



Piše: Martin TANASKOVSKI



tagovi

baraž za spAleksandar Trajkovskireprezentacija Makedonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara