Mitrović proslavlja gol sa saigračima (Reuters)
Mitrović proslavlja gol sa saigračima (Reuters)

Svonsi postao Mitrova omiljena mušterija, Fulamova četa protutnjala Velsom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.03.22. | 22:41

Srpski golgeter stigao do brojke od 35. ligaških pogodaka ove sezone i nastavlja poteru za apsolutnim rekordom drugog ranga engleskog fudbala

Drhtao je Vels pre nego što je u njega ušetala Fulamova četa predvođena Aleksandrom Mitrovićem, a posle bitke na Libertiju postalo je jasno i zašto. Svonsi je u zaostalom meču 26. kola Čempionšipa zaustavio Fulam, ali samo u prvom poluvremenu, a kada ga je kolovođa londonskog kluba načeo u 46. minutu, ostatak tima nije imao milosti - 1:5.

Nakon što su izabranici Marka Silve u prvom minutu drugog poluvremena presingom oteli loptu koju je srpskom golgeteru isporučio Hari Vilson, Mitrović je stigao do brojke od 35. ligaških golova i sada ga samo sedam deli od apsolutnog rekorda u drugom rangu engleskog fudbala koji od sezone 1992/1993 drži Gej Vitingem. Reprezentativac Srbije je nedavno nadmašio Ajvana Tonija kao rekordera Čempionšipa, ali ako u narednih 11. utamica prebaci brojku od 42. gola, njegovo ime biće zlatnim slovima urezano u istoriju engleskog fudbala.

Izabrane vesti

Kako su Labudovi uspeli da odole tokom prvih 45. minuta, sve oči bile su uprte u Mitrogola koji im je u prvom meču ove sezone, još u septembru spakovao het-trik. Rutinska završnica u 35. minutu, poslala je Svonsi na čelo liste Mitrovićevih omiljenih mušterija. Uz Svonsi, tu stoji i Preston Nort End, a obema ekipama Srbin je u sedam navrata tresao mrežu.

Vrlo bitan detalj za potonji razvoj događaja na terenu dogodio se u 42. minutu kada je Rajan Maning zbog oštrog starta nad Harijem Vilsonom zaradio direktan crveni katon. Tim potezom odškrinuo je vrata masakra koji je Fulam režirao na Libertiju u drugom delu.

Na gol Mitrovića, nadovezali su se gosti autogolom Kabanga, da bi od 73. do 85. minuta golman Fišer bio savladan još u tri navrata. Idejni kreator trećeg gola bio je upravo najbolji strelac Čempionšipa koji je spoljnom nacrtao loptu na glavu Vilsona. Ne piše se Mitroviću asistencija zato što je Rid na gol liniji potvrdio pogodak. Nije to bio sebičan potez, jednostavno fudbaler Fulama u tom momentu nije želeo da prepušta stvari slučaju. Izlet u Velsu sa dva gola je zatvorio pozajmljeni desni bek Liverpula Neko Vilijams i tako zapečatio četvrtu uzastopnu pobedu ekipe sa Grejven Kotidža.

Nešto ranije, pri vođstvu gostiju od 3:0, Piroe je uspeo da postigne počasni pogodak za Labudove kojima ne preti borba za opstanak, ali koji bi morali da naprave ozbiljnu seriju pobeda kako bi uhvatili priključak u borbi za plej-of.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČEVI 24, 26. I 33. KOLA

Utorak

Barnsli - Stouk 1:1 (0:0)

/Kina 70 - Bejker 90+5/

Bornmut - Piterboro 1_1 (0:1)

/Kristi 52 - Meriot 30/

Koentri - Luton 0:1 (0:1) Ž

/Adebajo 38/

Šefild Junajted - Midlzbro 4:1 (2:0)

/Berge 23, Šarp 25, Robinson 59, Gibs-Vajt 79 - Balgun 62/

Svonsi - Fulam 1:5 (0:0)

/Mitrović 46, Kabango 52AG, Rid 73, Vilijams 77, 85 - Piroe 75/

Blekburn - Milvol 0:0

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FulamAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara