Dušan Tadić (©MN Press)
Dušan Tadić (©MN Press)

Tadić: Bilo bi lepo da nam postane navika da idemo na velika takmičenja

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 17:39

“Želimo da na Evropsko prvenstvo odemo sa stilom, razmišljamo samo o pobedi, jer takva je ova generacija, ovaj selektor, ovaj tim”, jasan je kapiten Orlova

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Četvrti kvalifikacioni ciklus zaredom, za fudbalere Srbije poslednji meč je meč odluke. Protiv Gruzije je bilo povuci-potegni, protiv Škotske je penal rulet stao na protivničku stranu, u Lisabonu su Orlovi priredili senzaciju, ali tada su bili u potpuno obrnutoj poziciji u odnosu na aktuelni trenutak.

Izabrane vesti

Sada je kompletna javnost već upisala pobedu nad posrnulim Bugarima, iako je prvi put u odnosu na prethodno navedene slučajeve dovoljan bod, a možda čak ni on ne bude neophodan. Kapiten Dušan Tadić prošao je sva navedena iskustva, koliko je sada situacija drugačija?

“Žao nam je što moramo da rešavamo u poslednjem kolu, ali mislim da bismo svi pristali da se stalno tako dešava, ali da se uvek kvalifikujemo. Nebitno je kad se rešava, najbitnije da se plasiramo. Sve ćemo učiniti da to ostvarimo. Posebno smo uzbuđeni, došli smo do te poslednje utakmice, u jako smo dobroj situaciji, hoćemo to da krunišemo dobrom igrom, da odemo u stilu na Evropsko prvenstvo. Ova generacija igrala je na dva svetska, bilo bi lepo i nadamo se da će to postati normalno, da Srbija ide stalno na velika takmičenja. Svi koji smo u srpskom fudnbalu, u kojoj god ulozi, treba tome da doprinesemo, a najviše je na nama, igračima”, istakao je kapiten Orlova.

I njemu je drago da će reprezentacija nastupiti u južnoj Srbiji, na novom stadionu, u specifičnom ambijentu.

“Nismo dugo igrali van Beograda, mislim da sam ja poslednji put igrao u Novom Sadu ili Jagodini, protiv Velsa, pdnosno Severne Makedonije. Bila je dobra atmosfera i tamo, očekujemo sutra puno dece, mislim da će to dodatno da motiviše igrače i da im bude interesantno”.

Bugarski novinari pitali su Tadića šta će reći saigračima u svlačionici pred ovako važnu, istorijsku utakmicu, ali ubacio se selektor Dragan Stojković.

“Ja pričam u svlačionici, ha-ha-ha”.

Kapiten se samo nadobvezao...

“Kao što je rekao, on je taj koji nas motiviše govorima, da budemo maksimalno fokusirani. To su najbitnije stvari, ta oštrina i taj fokus ne sme da pobegne. Ne sme da se slavi pre vremena, hoćemo da odemo na Euro u stilu. Bod je dovoljan, ali idemo na pobedu, to je ova generacija, ovaj selektor, to smo mi”, jasan je Dušan Tadić pred svoj 103. nastup u dresu nacionalnog tima.



tagovi

kvalifikacije za Evropsko prvenstvofudbalska reprezentacija SrbijeDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara