Dušan Tadić (Reuters)
Dušan Tadić (Reuters)

Tadić sa Murinjom dogovorio transfer u Romu, ali je sve propalo zbog Zaniola

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.01.23. | 10:06

Kapiten Orlova je prethodnih dana bio na pragu selidbe u Večni grad

Bombastične vesti dolaze iz Rima, Dušanu Tadiću je propao ugovoren transfer u Romu.

Vest potpisuje lokalni Korijere delo sport, dobro obavešten o dešavanjima u rimskim klubovima. Dnevnik iz prestonice otkriva da je sredinom nedelje sve bilo dogovoreno oko Tadićevog prelaska u Rim ali da je propalo jer je Nikolo Zaniolo odbio da pređe u Bornmut.

Izabrane vesti

Niti je Zanilo potreban Murinju, niti Tadiću cvetaju ruže u Ajaksu. Portugalac je jasno stavio do znanja mladom ofnazivcu da može da ide i želeo je da njegovo mesto dovede iskusnijeg i pouzdanijeg Tadića koji bi mu bio pod veće pomoći u borbi za Ligu šampiona. Primer sa letošnjim angažmanom Nemanje Matića mu je dao za pravo i ubedio upravu kluba da bi i Tadićev dolazak bio pun pogodak.

Sa Tadićem je ekspresno dogovoren transfer čija vrednost je prema pisanju Korijerea iznosila „nekoliko miliona evra“. idelano za Romu koja nije u mogućnosti da ove zime izdvaja velike sume za pojačanja. Nije se bunio ni Ajaks jer je očigledno da kapitenov status u Amsterdamu više nije isti kao nekad. Ajaks ima lošu sezonu, letos je rasprodao pola tima, a nedavno je smenjen trener Alfred Shurder. Tadić je često etiketiran kao jedan od krivaca za slabe rezultate i morao je da trpi kritike u javnosti.

Iako je njegov raniji plan bio da završi karijeru u Ajaksu i da potom ostane kao zaposlen u klubu, očigledno da su se neke relacije poremetile. Poziv Žozea Murinja ga je obradovao i rečeno mu je da čeka rasplet situacije sa Zaniolom.

Murinjo je jako nezadovoljan mladom zvezdom na koju ne može da ozbiljno osloni. Što zbog ponašanja, što zbog čestih povreda. A s obzirom da je Zaniolu ostalo još godinu i po dana ugovora, klub je poslušao Portugalca i stavio ga na transfer listu. Bornmut je odmah prihvatio da plati traženu cenu od 30.000.000 evra, dogovorio i uslove sa igračevim agentima ali je Zaniolo odbio jer smatra da je Bornmut klu bispod njegovog igračkog renomea.

Zaniolo je umesto toga vodio pregovore sa Milanovom direktorom Paolom Maldinijem i dogovorio svoje uslove. Ali problem je što Milan nema novac da ga kupi već jedino može da ponudi pozajmicu s pravom otkupa za oko 20.000.000 evra. Ponuda koja nikako ne odgovara Romi.

Postoje jopš tanke nade da bi Totenhem i Vest Hem mogli da izađu sa ponudom za Zaniola jer su se interesovali ali šanse za to nisu velike. Pogotovo što je Totenhem već doveo Dandžumu. Milan definitivno ne može da ga plati, igrač decidno odbija da ide u Bornmut tako da je Murinjo zaglavljen sa njim i ne može da angažuje Tadića.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Nikolo ZanioloDušan Tadić

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara