Dušan Tadić (© Reuters)
Dušan Tadić (© Reuters)

Tamo gde niko nije pobedio, tamo gde je Ajaksu uvek teško: Dušanovo carstvo u Utrehtu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 14:11

Brajan Brobi počeo da okajava grehe posle dve asistencije srpskog asa

Godina nova – Dušan Tadić stari. Svaki put kad je velikanu iz Amsterdama gusto, pojavi se Srbin da mu pokaže put ka izbavljenju. Kalendarsku 2021. prvak Holandije je završio za, na njega, nebičnom drugom mestu, da bi u uvodnom kolu nastavka sezone poslao poruku da predvođen kapitenom ima kapacitet da zadrži pehar na Jonah Krojf areni.

Tamo gde niko nije uspeo da slavi još od aprila, tamo gde se u ovom takmičarskom ciklusu nisu radovali ni visokoplasirani Fajenord i Tvente, Kopljanici su odigrali moćno i efikasno, savladali Utreht 3:0 i prebacili pritisak na pleća PSV-a koji kasnije gostuje u Groningenu.

Izabrane vesti

Ajaksu je Galgenvard stadion jedan od najneprijatnijih u državi (u prethodnih deset godina pobedio samo triput), međutim, u nedeljnom matineu videlo se ko kosi, a ko vodu nosi. I koliko je Dušan Tadić kvalitetom iznad Eredivizije. Naš reprezentativac nije dao gol, ali je namestio dva, učestvovao u akciji za prvi i opet bio ključni igrač na terenu.

Sa te dve asistencije stigao je čak do 13 u dosadašnjih 19 kola. Koliko je dominantan pokazuje podatak da niko više u ligi nema dvocifren broj dodavanja za pogotke (prvi sledeći je PSV-om Gakpo sa osam), a činjenica da posle duela u Utrehtu ima kraj svog imena identičan broj golova i asistencija otkako je iz Sautemptona došao u Ajaks (po 84) svedočnastvo je o kakvom se asu radi.

Dokazanom. Njegov mladi kolega Brajan Brobi tek mora da se razvija, možda će u budućnosti nešto od njega i biti, posebno ako Dušan nastavi da ga hrani loptama, a povratnik iz RB Lajpciga pogađa kao u Utrehtu. Grešni sin Ajaksa – na opšte nezadovoljstvo sportskog direktora Marka Overmarsa sačekao da mu istekne ugovor kako bi letos otipšao u Nemačku besplatno – pokazao je da je izuzetno talentovan, jer je odmah po povratku (u vidu pozajmice do kraja sezone) dvaput zatresao mrežu i iskupio se u očima navijača koji nisu baš blagonaklono dočekali pređašnji potez.

A zbog poteza Dušana Tadića Ajaks je ponovo mašina koja melje.

HOLANDIJA 1 – 19. KOLO

Petak

Zvole - Vilem Drugi 2:0 (1:0)

/Van den Belt 25, 78/

Subota

NEC - Herakles 0:0

Fajenord - Vitese 0:1 (0:0)

/Openda 69/

Tvente - Herenven 2:0 (0:0)

/Ugalde 77, Van Volfsfinkel 88pen/

Go Ahed Igls - RKC 0:2 (0:2)

/Stokers 21, Kramers 34/

Nedelja

Utreht – Ajaks (0:3)

/Entoni 5, Brobi 19, 45+2/

14.30: (2,95) Kambur (3,30) Sparta Roterdam (2,45)

14.30: (8,50) Groningen (4,50) PSV Ajndhoven (1,42)

16.45: (7,25) Fortuna Sitard (4,40) AZ Alkmar (1,45)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Dušan TadićBrajan BrobiAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara