Hese Rodrigez (desno), uzdanica Las Palmasa (©AFP)
Hese Rodrigez (desno), uzdanica Las Palmasa (©AFP)

Tandem Hese – Vijera prejak za Segundu, užasna forma Tenerifa

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 13:52

Plej-of španskog drugoligaškog karavana: Žuto-plavi više od dva i po meseca bez poraza. Domaćinu ni bod u prethodna tri kola. Tradicija je na strani gostiju

Almerija i Valjadolid su u foto-finišu ligaškog dela Segunde izborili plasman u najbolje društvo španskog fudbala, a treći putnik biće poznat posle plej-ofa. Tradicionalno, u junu se igraju mečevi polufinala i finala. Obe runde su na dve utakmice, a bolji tim u ligaškom delu drugoligaškog karavana ima prednost domaćeg terena u revanšu.

Eibar je najveći tragičar jer je poražen od poslednjeplasiranog Alkokrona (0:1) proteklog vikenda, pa će morati u baraž. U prvom meču polufinala, večeras (21.00) se sastaju Tenerife i Las Palmas, timovi koj su bili peti, odnosno četvrti posle 42 kola Segunde.

Izabrane vesti

Las Palmas je u mnogo boljoj formi. Nje poražen an 11 prethodnih utakmica, a ima pet pobeda u nizu. Odličnom poslednjom četvrtinom šampionata i više od dva i po meseca bez poraza izborio je plej-of. Domaćin je u seriji od tri poraza. Bio je Tenerife i kandidat za direktan ulazak u najbolje društvo, ali tri vezana poraza pokvarila su utisak.

21.00: (2,65) Tenerife (3,00) Las Palmas (2,90)

Tenerife su osvojile samo pet od 24 mogućih bodova u prethodnih osam mečeva, dok žuto-plavi imaju 29 od 33. Gosti će imati pomoć 700 navijača.

-------------------------------

Sve utakmice Segunde možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Nijedan tima nema mnogo problema oko sastava. Za Tenerife van stroja su Havi Alonso i Pablo Larea, dok gosti dolaze bez Penjarande i Koke. Domaćin najveće nade polaže u Eladija Zorilju, strelca 11 golova ove sezone, dok je Enrik Galjeho postigao osam golova, a imao je i pet asistencija.

Honatan Vijera sa 14 golova je glavna uzdanica Las Palmasa. On je bio strelac na poslednjih šest mečeva u Segundi. Najpoznatiji igrač ovog kluba je Hese, nekadašnji vezista Reala i Pari Sen Žermena. On je postigao 11 golova, a imao je i šest asistencija.

Tradicija je na strani Las Palmasa koji je dobio oba meča protiv Tenerifa u ovoj Segundi. Na svom terenu je slavio sa 2:1, a u gostima je bilo 1:0. Na četiri poslednja meča ovih timova samo je jednom bilo 3+. Kvota u Mozzartu na igru 0-2 je 1,53.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SEGUNDA, PLEJ-OF (PRVE UTAKMICE)

Sreda

21.00: (2,65) Tenerife (3,00) Las Palmas (2,90)

Četvrtak

19.00: (2,30) Đirona (3,10) Eibar (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SegundaLas PalmasTenerife

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara