Proslava velikog uspeha u Odžacima (©FK Tekstilac/Facebook)
Proslava velikog uspeha u Odžacima (©FK Tekstilac/Facebook)

Tekstilac u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije! Dileme su Pirot ili Leskovac i Smederevo ili Čačak?

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.05.23. | 09:01

Klub iz Odžaka svoje je obavio

Više hiljada ljudi napravilo je feštu u Zemunu, njegov derbi sa OFK Beogradom je u direktnom prenosu gledala i cela Srbija, ali dok se zemlja bavila velikim prestoničkim derbijem – Vojvodina je dobila svog prvoligaša. Tekstilac iz Odžaka prvi je osvajač jedne od četiri regionalne Srpske lige i samim tim – od leta novi član Mozzart Bet Prve lige Srbije.

Taj rezultat je ekipi Milovana Pankova donela ubedljiva pobeda na gostovanju kod Stanišića (5:1), uz dva gola Irfana Zulfića i po jedan Aleksandra Vlaisavljevića, Mladena Veselinovića i Miloša Ignjatovića, pa je Tekstilac četiri kola pre kraja šampiona odmakao Borcu iz Šajkaša na nedostižnih 13 bodova razlike.

Izabrane vesti

Podsetimo, rasplet u Srpskoj ligi Vojvodina umnogome je odlučen odlukom somborskog Radničkog 1912 da odustane od daljeg takmičenja i to u trenutku dok je bio prvi na tabeli. U tom trenutku najbliži pratioci su mu bili Tekstilac i Jedinstvo, ali su Staropazovčani potpuno stali u drugom delu sezone i trenutno su tek sedmi.

Tekstilac pak prvi put u drugom rangu takmičenja...

U tradiciji staroj 104 godine ovo je najveći uspeh kluba! FK Tekstilac je u Prvoj ligi Srbije! Hvala svima koji su bili uz nas, svim navijačima, predsedniku kluba Jovanu Miletiću, finansijeru Milojku Eriću, direktoru Vesku Đurkoviću, treneru Milovanu Pankovu kao i svim igračima i zaposlenima u klubu!“, naveli su plavo-beli.

Sada čekamo i preostala tri učesnika. Uz kratko podsećanje kako to trenutno izgleda.

BEOGRAD: I ZEMUN DIGAO RUKE?

OFK Beograd je posle pobede nad Zemunom sa igračem manje prvi na tabeli sa 58 bodova, mada mu jedini rival stoji rame uz rame, istina, uz gori učinak u međusobnim duelima. OFK će do kraja sezone igrati sa Jedinstvom iz Surčina, Studentskim Gradom i BSK Borčom, a Zemun za rivale ima BASK, Sinđelić i lazarevački Borac. I sam trener Zemuna Saša Štrbac posle izgubljenog derbija rekao je da nije preveliki optimista da će Romantičari kiksnuti u finišu sezone.

ISTOK: TRKA SEZONE

Dubočica i Radnički Pirot poravnati na 60 bodova. Piroćanci imaju bolji međusobni učinak, a več u sledećem kolu možda i ključno gostovanje kod trećeplasirane Budućnosti iz Popovca. Zatim i okršaje sa Pčinjom iz Trgovišta, prokupačkim Topličaninom i Timočaninom. Dubočica se nada da će Radnički barem negde kiksnuti, a da ona to neće doživeti u sudarima sa Jagodinom, Radničkim iz Svilajnca, Vlasinom i paraćinskim Jedinstvom, te da će prvu sezonu na novom stadionu u Leskovcu igrati u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije.

ZAPAD: SMEDEREVO ILI ČAČAK?

Smederevo 1924 ima samo boda više od Borca 1926, a Čačani imaju prednost iz međusobnih duelima sa Smederevom. Do kraja sezone Smederevo igra još sa kraljevačkom Slogom, Tutinom, Realom iz Podunavaca i Poletom iz Ljubića. Borac sa Takovom, Mihajlovcem, Rađevcom iz Krupnja i ekipom Budućnosti uz Arilja.



tagovi

Mozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara