Erik Ten Hag (©Reuters)
Erik Ten Hag (©Reuters)

Ten Hag ima nešto o vlasnicima Junajteda... Preživeo i blamažu u Londonu

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 18:17

Holanđanin siguran na klupi, bar dok se ne završi finale FA kupa

Obrukali su se fudbaleri Mančester Junajteda po ko zna koji put ove sezone i našli način da još jednom duboko razočaraju svoje navijače.

Bez obzira na to što su muke sa povredama sve ozbiljnije, što nije bilo Harija Megvajera i Bruna Fernandeša, teško da je bilo mnogo onih koji su očekivali blamažu na gostovanju Kristal Palasu (0:4). Mnogo je toga pogrešnog bilo u igri Đavola, a iako se takve stvari ponavljaju iznova i iznova, poziciju na klupi uspeo je da sačuva Erik Ten Hag.

Izabrane vesti

Nekadašnji asovi Mančester Junajteda Pol Skols i Majkl Oven su u minutima posle utakmice pozivali Holanđanina da podnese momentalnu ostavku, ali od toga neće biti ništa! Štaviše, on je izgleda siguran do kraja sezone, odnosno bar dok se ne završi finale FA kupa koje je na programu 25. maja na Vembliju.

Uprava Mančester Junajteda je procenila da ne bi neki naročiti efekat imalo da Ten Hag sada bude smenjen, pošto su do kraja prvenstva ostale još tri utakmice, uz još pomenuto finale sa Sitijem.

Takva odluka vodećih ljudi Junajteda ostavlja delimično uverenje da bi nekadašnji trener Ajaksa mogao da preživi ne samo kraj ove, već da bi mogao i sledeću sezonu da počne na klupi Đavola! Međutim, stižu nezvanična uveravanja da će odluka o Ten Hagu biti doneta posle finala FA kupa.

Dok je sve više onih koji smatraju da je olanđanin odavno premašio svoje vreme na Old Trafordu, deo svlačionice veruje da je njegova sudbina zapečaćena i da će on dobiti cveće na rastanku dok se spusti zavesa.

Junajtedu su do kraja Premijer lige ostala gostovanja Arsenalu i Brajtonu, dok u međuvremenu stiže Njukasl. Ekipa je trenutno u krugu zajedno sa Čelsijem i Njukaslom za mesta koje vode u Ligu Evrope i Ligu konferencije naredne jeseni. Ostaje i mogućnost da Junajted ode u Ligu Evrope ako osvoji FA kup, gde je daleko od favorita protiv gradskog rivala.

Podsetimo, Pol Skols rekao je da je poraz od Kristal Palasa “poslednji ekser u kovčeg“ i da je Ten Hag duboko u nadoknadi vremena na Old Trafordu.

Holandski stručnjak je nedavno imao razgovor sa vodećim ljudima kluba i poručio im da je potrebno još jedno leto sa velikim izdacima na transfer pijaci da bi Junajted bio konkurentan za titulu i više domete. Istovremeno, dovodi se u vezu i sa minhneskim Bajernom kao naslednik Tomasa Tuhela.

Neko bi rekao u šali, Ten Hag očigledno ima nešto o vlasnicima Junajteda što drugi nemaju, kad uspeva da odoleva svim košmarima koje priređuje navijačima...



tagovi

Erik ten HagMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara