Erik ten Hag (©Reuters)
Erik ten Hag (©Reuters)

Ten Hag poziva vlasnike Junajteda na strpljenje: Na dobrom smo putu, ne treba prekidati proces

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 16:15

"Imam visoke standarde i biću razočaran ukoliko se ne kvalifikujemo. Znam da će biti vrlo teško, jer nismo u dobroj poziciji. Ali želimo da dobijemo svaku utakmicu", poručuje trener Mančester Junajteda

Kada je dolazio u Mančester Junajted, Erik ten Hag je govorio kako 'svakoj eri dođe kraj', aludiraju na to da je odlučan u nameri da prekine dominaciju Pepa Gvardiole i Jirgena Klopa, ali da nemački stručnjak nije sam odlučio da digne sidro, verovatno bi Holanđanin pre obojice napustio Ostrvo.

U debitantskoj sezoni na klupi mančesterskog kluba Ten Hag mu je doneo trofej u Karabao kupu, međutim, ove je debelo podbacio. Grupnu fazu Lige šampiona završio je na poslednjem mestu, a kako stvari stoje, naredne sezone neće ni učestvovati u elitnom evropskom takmičenju. Ne govori se glasno o tome, ali pojedini engleski mediji pišu da ne bi bilo iznenađenje ukoliko Junajted na leto promeni trenera.

Izabrane vesti

Ipak, Ten Hag je zatražio od ser Džima Retklifa da ne poseže za čestim promenama trenera poput Toda Bolija u Čelsiju (Maurisio Poketino treći trener od dolaska američkih vlasnika).

"Mislim da morate da pratite proces. Imamo dobre mlade igrače koji se probijaju. Oni se razvijaju vrlo dobro. Na dobrom smo putu, idemo u dobrom pravcu, treba da napravimo sledeći korak. Ne treba da prekidamo proces", izjavio je bivši trener Ajaksa pred okršaj sa Čelsijem na Stamford Bridžu.

Engleski mediji pišu da će Ten Hagov posao biti pod znakom pitanja ukoliko ne uspe da se plasira u Ligu šampiona. Težak zadatak je pred Holanđaninom, budući da uz meč manje zaostaje za petoplasiranim Totenhemom devet bodova...

"Imam visoke standarde i biću razočaran ukoliko se ne kvalifikujemo. Znam da će biti vrlo teško, jer nismo u dobroj poziciji. Ali želimo da dobijemo svaku utakmicu, to je standard koji smo postavili među nama. Nastavićemo da radimo i da verujemo u te standarde. Takav će biti naš pristup u svakoj utakmici. Borićemo se do samog kraja. Znam da nismo u dobroj poziciji. Takođe znam da imamo mnogo problema, realan sam čovek."

Ten Hag je indirektno poručio vlasnicima kluba da bi njegovi rezultati bili bolji da je imao bolja pojačanja, iako je na novajlije od njegovog dolaska Junajted potrošio blizu 450.000.000 evra.

"U takmičenju koje je toliko konkurentno i timovi su tako blizu jedan drugome, potrebni su vam svi igrači koje imate. Ako morate da pravite kompromise, vaš nivo će pasti, a vi ćete gubiti poene. Ako igrate u timu koji je konstantan, vaš nivo će da raste. Kada dovedete najbolje igrače u svoj tim, sakupićete više bodova i to je činjenica", zaključio je Ten Hag.


tagovi

Erik ten HagMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara