David Silva (Foto: Reuters)
David Silva (Foto: Reuters)

Teška povreda srušila san: Umesto da igra Ligu šampiona, David Silva ide u penziju

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 01:17

Iskusni španski vezista zbog kidanja prednjeg ukršenog ligamenta odlučio da prekine igračku karijeru

Kraj karijere svakako se bližio, ali okrutniji način da je zaista i prekine David Silva teško da bi mogao da smisli. Tužva vest stiže iz Španije, za samog igrača posebno, jer kako piše Relevo iskusni vezista Real Sosijedada odlučio je da se povuče iz fudbala zbog teške povrede kolena.

Silva je ranije ove nedelje na treningu zadobio povredu, a detaljne analize otkrile su kasnije da je nekadašnji fudbaler Mančester Sitija pokidao prednji ukršteni ligament kolena leve noge. Svestan težine povrede, ali i činjenice da je u njegovim godinama – uveliko gazi 38. - oporavak poprilično komplikovan i dug te da će vrlo teško posle nje ponovo biti u stanju da igra na istom nivou, Španac je procenio da je vreme da okači kopačke o klin.

Izabrane vesti

Tako će, umesto da sa španskim timom igra u Ligi šampiona koju je prošle sezone obezbedio, Silva morati da prekine 19 godina dugu seniorsku karijeru. Počeo ju je u Valensiji, a pre nego što je prešao u Mančester Siti kalio se u Eibaru i Selti. Na Etihadu je ostavio daleko najveći trag, za okruglo deset godina osvojio je 14 trofeja sa Građanima među kojima i četiri titule prvaka Engleske.

Leta 2020. stavio je tačku na decenijsku epizodu u Mančesteru i kao legenda Sitija vratio se u domovinu potpisavši za Sosijedad. Za tri sezone u baskijskom klubu Silva je odigrao 93 utakmice, postigao sedam, namestio još 18 golova i pomogao svom timu da se posle deset godina vrati u Ligu šampiona. Trebalo je da odigra još sledeću sezonu i po isteku ugovora (leta 2024. godine) se penzioniše. Takav je makar bio plan. Ipak, u životu ne ide uvek sve po planu, a Silva je to shvatio na teži način…

Pored pomenutih klubova, jedan od najboljih plejmejkera Premijer lige u ovom veku odigrao je i 125 utakmica za seniorsku reprezentaciju Španije sa kojom je osvojio jedno Svetsko i dva Evropska prvenstva, a sa 35 postignutih golova četvrti je najbolji strelac u istoriji Crvene furije iza Davida Vilje (59), Raula (44) i Fernanda Toresa (38).


tagovi

Real SosijedadSosijedadDavid Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara