Aleksa Terzić i Darko Lazović (©Reuters)
Aleksa Terzić i Darko Lazović (©Reuters)

Tijago Mota za jači levi bok pikirao dvojicu Srba

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 16:27

Vinčenco Italijano ne želi da se odrekne Alekse Terzića, znatno realnija opcija Darko Lazović

Kako je u Bolonju stigao sredinom septembra, kada se fudbalska pijaca već zatvorila, Tijago Mota nije bio u mogućnosti da oformi ekipu po svojoj želji. I to bi da promeni u predstojećem prelaznom roku. Prema proceni mladog stručnjaka i njegovih saradnika, jedna od gorućih pozicija u timu je levi bok, a problem bi mogli da reše srpski fudbaleri – Aleksa Terzić i Darko Lazović.

Primarna želja kluba iz Emilija Romanje je Džoš Doig, pikirali su ga na Renato Dalari još prošlog leta, ali se levom beku Verone cena udvostručila od tada (7.000.000 evra). Pride na njega motre mnogo veći klubovi poput Rome, Lacija, Napolija i Atalante, što je bitka koju Bolonja ne može da dobije. I zbog toga se okrenula dostupnijim metama.

Izabrane vesti

Međutim, Aleksa Terzić nije jedan od njih. Sportski direktor Bolonje Đovani Sartori ima ga na listi kandidata, ali Vinčenco Italijano ne želi da ga se odrekne. Nije bivši fudbaler Crvene zvezde standardan u Fjorentini, no, već sada je u prvenstvu izjednačio minutažu iz prošle sezone, a Italijano posebno ceni kod Terzića to što može da odgovori na levom, ali i na desnom boku, i zbog toga ne želi da ga se odrekne.

Lazovića bi već mogao da se dokopa. Gazeta delo Sport piše da je iskusni Srbin čak favorit Tijaga Mote. Ima Bolonja šta i da ponudi Veroni zauzvrat. Đaloblu se zagledao u Emanuelea Vinjata, 22-godišnje krilo koje nema zadovoljavajuću minutažu u Bolonji i želi da potraži sredinu u kojoj će igrati redovnije. Ne isključuju italijanski mediji ni trampu u kojoj bi Bolonja u suprotnom smeru poslala Nikolu Sansonea kojem ugovor ističe na leto.

Međutim, čelnici Bolonje kontakt su ostvarili sa Frančeskom Marokuom kojeg je u međuvremenu u ulozi sportskog direktora odmenio Šon Soljano, pa su pregovori trenutno u zastoju.

Na Bolonjinoj listi želja kada je reč o jačanju levog boka su još Pjetro Beruato iz Barija i Valensijin Toni Lato.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Darko LazovićAleksa TerzićBolonjaVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara