Najbolji tim 13. kola Mozzart Bet Superlige
Najbolji tim 13. kola Mozzart Bet Superlige

Tim 13. kola Mozzart Bet Superlige: Ilić zasijao u nadoknadi, moderan bek na primeru Filipa Jovića, špicevi zatajili

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.10.22. | 11:32

Po dva predstavnika za Partizan, Crvenu zvezdu, TSC i Novi Pazar...

Vodećih sedam i dalje trči u grupi, mada Vojvodina posustaje, a ni Čukarički ne može da bude zadovoljan remijem sa Radničkim iz Niša, čime je TSC-u otvoren put do proboja na drugo mesto na tabeli. Uzdižu se i Kruševac i Kragujevac, pa i oni imaju predstavnike u idealnom timu 13. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Po dvojicu ih daju Crvena zvezda, Partizan i TSC, ali da ne dužimo previše – pogledajte i sami ko je sve tu.

Izabrane vesti

VELJKO ILIĆ (TSC) 7: Sezona potpune fudbalske afirmacije za 19-godišnjeg golmana TSC-a. Uskočio je da zakrpi rupu kada se moralo i od tada – niko da ga pomeri. Protiv Radnika tri odbrane, bilo je tu i mnogo uspešnijih golmana, ali Veljko Ilić je izrastao u jednog od junaka pobede nad Surduličanima pošto je u sudijskoj nadoknadi odbranio penal Milošu Spasiću.

ALEKSANDAR FILIPOVIĆ (Partizan) 7,5: Prvenac u crno-belom dresu za Aleksandra Filipovića. I ne samo to. Podaci statističke platfore Comparisonator pokazuju da je osam lopti oduzeo igračima Vojvodine, imao dva uspešna ključna pasa, četiri uspešna centaršuta, sve su to brojke koje ga čine najboljim desnim bekom 13. kola Mozzart Bet Superlige.

STRAHINJA ERAKOVIĆ (Crvena zvezda) 7: Mladi reprezentativac Srbije lako je završio primarne obaveze, pošto je lako dobijao duele sa igračima Mladosti na svojoj polovini. Međutim, na Karađorđu smo videli novitet kada je reč o popularnom Čupi. U 12. minutu imao je uspešan ofanzivni izlet kada je razmenio dupli pas sa Osmanom Bukarijem i potom ostavio loptu Mirku Ivaniću. Pored toga Eraković je imao 17 dobijenih duela.

GORAN ANTONIĆ (TSC) 7: Pohvalili smo već Veljka Ilića, a sve komplimente za igru protiv Radnika zaslužuje i iskusni Goran Antonić. Doprinos 31-godišnjeg štopera ovog se puta nije merio samo u defanzivi, već i u ofanzivi. Antonić je naime u pobedi od 2:1 asistirao za oba gola Topolskog sportskog kluba i time zaslužio i epitet igrača utakmice.

FILIP JOVIĆ (Novi Pazar) 6,5: Drugi igrači su pokupili slavu, ali Filip Jović zaista ima čime da se pohvali za prikazano protiv Mladosti. Uporno se ponavljao, predstavio kao moderan bek. Statistika kaže: 52 uspešna pasa, 22 u završnoj trećini terena, četiri uspešna driblinga, sve parametri po kojima je 22-godišnji Jović dominirao u konkurenciji levih bekova.

MARKO PUTINČANIN (Napredak) 7,5: Umalo pa kandidat za igrača kola. I bez sumnje igrač utakmice u pobedi Napretka nad Kolubarom. Marko Putinčanin je postigao dva gola, usput imao 86 odsto dobijenih duela, tačnost dodavanja od 84 procenata, dobio je svih šest vazdušnih duela, oduzeo rivalima čak 11 lopti, četiri na protivničkoj polovini terena. Sve ono što je nedostajalo Napretku doneo je baš Putinčanin.

DAMJAN KRAJIŠNIK (Radnički 1923) 7,5: Nije to bilo najblistavije izdanje Damjana Krajišnika u dresu Radničkog 1923, ali kako je baš njegov rezantan udarac sa ivice kaznenog prostora vratio Kragujevčane u život posle zaostatka u sudaru sa Spartakom baš je on bio možda i najzaslužniji za kompletan preokret i pobedu od 2:1.

NENAD GAVRIĆ (Novi Pazar) 7: Pokazao je šta treba da uradi džoker sa klupe. Ušao u poslednjih pola sata meča protiv Mladosti, kada je rezultat još bio 1:1, pojačao tempo i doneo ekipi Novog Pazara neku novu energiju. Za tih pola sata poslao je čak 15 preciznih pasova u poslednju trećinu terena, najvažnije, postigao je gol za konačnih 3:1.

BIBARS NATHO (Partizan) 8: Igra kao iz najboljih dana. Jeste i Vojvodina sama sebi pucala u kolena u derbiju 13. kola Mozzart Bet Superlige, ali Bibars Natho je bio tu da kazni svaku grešku Novosađana. Postigao da prva gola za Partizan, prvo iskoristivši nesporazum Traorea i Carevića, a zatim i sigurnom egzekucijom sa penala, asistirao Filipoviću za 3:0 i preciznim pasovima dirigovao igrom crno-belih. Kad mu se igra – malo ko u Mozzart Bet Superligi može da mu parira.

MIRKO IVANIĆ (Crvena zvezda) 7,5: Nije nadmašio učinak protiv Voždovca kada je imao tri asistencije i pogodak, ali je Mirko Ivanić obeležio Zvezdin meč u Novom Sadu. Konačno se u igri bivšeg reprezentativca Crne Gore nisu osećale posledice povrede, pa se Ivanić šalio sa veznim redom i odbranom Gatovaca. Prvi gol je bio majstorstvo, već viđena režija kada je Ivanić  pitanju. Drugi čisto snalaženje pred protivničkim golom. Pored toga, nad Zvezdinom četvorkom je napravljen penal, koji nije iskoristio Aleksandar.

MUHAMED BADAMOSI (Čukarički) 7: Objektivno – nisu napadači blistali u 13. kolu Mozzart Bet Superlige, pogađali su Majdevac za Novi Pazar, Hrstić za Spartak, ali Muhamed Badamosi je, iako bez recke kraj golgeterskog učinka, bio od presudnog značaja za igru Čukaričkog protiv Radničkog iz Niša (2:2). Prvo je iznudio penal koji je Marko Docić pretvorio u vođstvo od 1:0, posle Badamosijevog šuta pao je i drugi Čukin gol, to što nisu pretvoreni u pobedu nije samo njegova krivica.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaTim kola Mozzart Bet SuperligeVeljko IlićAleksandar FilipovićStrahinja ErakovićGoran AntonićFilip JovićMarko PutinčaninBibars NathoDamjan KrajišnikMirko IvanićNenad GavrićMuhamed Badamosi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara