(Star sport)
(Star sport)

To nije bio fudbal, nego borba ljudi sa užasnim terenom: Vredela je samo peta Saldanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.02.24. | 16:02

Partizan pobedom nad Javorom, u meču sa tri "razbijene" glave, ostao na čelu tabele - 1:0

Odoleva Partizan, ne da na sebe. Kako na tržištu, tako i na (ove subote užasnom) terenu. Nije dozvolio tokom zime da ostane bez dvojice napadača, iako su inostrani klubovi obeltali oko Mateusa Saldanje i Nemanje Nikolića, što se ispostavilo ispravnim. Čim se spojio u igri, tandem špiceva je režirao akciju vrednu pobede na tradicionalno lakom gostovanju u Ivanjici. Ovoga puta izvojevanu teže nego što se očekivalo, jer je Javor koristio sve što je dozvoljneno kako bi usporio Parni valjak.

Samo što nije uspeo da ga spreči da prvu etapu u kalendarskoj godini odveze bez proklizavanja. Najzaslužniji za to je Nemanja Nikolić, pošto je u prvom kontaktu s loptom, samo nekoliko sekundi pošto ga je Igor Duljaj poslao u akciju, sačekao ubacivanje Nikole Antića iz auta, spustio fudbal u peterac dokazavši da se sjajno razume sa kolegom u ofanzivi, leđima okrenut Saldanji, čiji reakciju tek valja pohvaliti, ako se zna da je golmana Strahinju Manojlovića savladao petom. Atraktivni potez usmerio je meč u pravcu koji su gosti želeli i omogućio im da nastave decenijski niz slavlja pod Golijom – 1:0.

Izabrane vesti

Taj detalj je doslovce jedini fudbalski, vredan pomena. Nešto zbog čega narod dolazi na stadion, jer sve ostalo što su prikazali izabranici Radovana Ćurčića i lidera na tabeli ne može da se podvede pod kvalitet, već njegovo odsustvo. Za šta postoje objektivni razlozi. Osnovni je stanje igrališta. Teško je objasniti na šta liči teren u Ivanjici. Na sve osim na fudbalski. Nemojte da vas lažu, ne onoj podlozi ne može lopta da se kotrlja, pas da bude valjan, kombinacije smislene, pa je logično i razumljivo što za skoro sat vremena igre (!?) ništa logično nije viđeno.

Pre nego što nastavi misiju opstanka, Javor najpre mora da sredi teren, pa tek onda da razmišlja o taktici. Ovako mu se opredeljenje svelo na tuču, udaranje, opstrukciju. Legitimno jeste, jedino što fudbal nije. Ni izbliza.

Prednjačio je Leandro Pinto, koji je u defanzivnom pogledu, izgledao vrlo dobro. Žargonski „pojeo“ je zemljaka Saldanju, non-stop ga nervirao (i udarao), dobijao vazdušne duele i sve dok je novajlija iz Kolubare bio na terenu, najbolji strelac prvenstva jedva da je video Strahinju Manojlovića. Čim ga je Ćurčić preselio na klupu (već imao žuti karton i rizikovao isključenje), a uveo Marka Obradovića, odbrana domaćeg sastava je posustala, upravo rezervnom štoperu pobegao je Partizanov špic i 15. pogotkom u sezoni ostavio Parni valjak na čelu tabele.

Na osnovu svega viđenog – zasluženo. Crno-beli su bili bolji taman za taj gol. U utakmici koja je trajala više od dva sata, a subjektivni utisak je da nije bilo ni 20 minuta efektinog fudbala, favorit je s vremena na vreme pokušavao i na kraju uspeo da potvrdi kako se ove sezone bolje snalazi u gostima. Čak i u situaciji kad je završnih 15 minuta igrao sa fudbalerom manje u polju, usled isključenja Nikole Antića.

Posle starta za drugi žuti karton levog beka, Javor je imao jedinu priliku na susretu, kad je iz slobodnog udarca pucao nekadašnji prvotimac crno-belih, Nemanja Miletić, a golman Aleksandar Jovanović potvrdio kakvo je pojačanje.

Na taj način Partizan je osvojio bodove u utakmici u kojoj se niko igre neće sećati. Što pre će želeti da je zaborave Svetozar Marković, Nemanja Trifunović (sa čalmama na glavi proveli veći deo meča na terenu), kao i Bubakari Dukure (zamenjen usled raskrvavljene glave). Ni to nije fudbal...


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 20. KOLO

JAVOR - PARTIZAN 0:1

/Saldanja 62/

Ivanjica

Stadion kraj Moravice

Sudija: Milan Ilić.

Žuti kartoni: Kopitović, Leandro, Milošević, Ratković (Javor), Natho, Ovusu, Antić (Partizan).

Crveni karton: Antić (Partizan).

JAVOR: Manojlović 6 - Dolmagić 5 (od 81. Mićić 5), Kopitović 5, Leandro 5 (od 58. Obradović 5), Miletić 5 - Dukure 5 (od 33. Marjanović 5), Petrović 5 - Bosić 5, Gojković 5, Milošević 5 - Bajere 5 (od 58. Ratković 5). Trener: Radovan Ćurčić.

PARTIZAN: Jovanović 7 - Stojković 6, Filipović 6, Marković 6, Antić 5 - Ovusu 5,5, Natho 5,5 (od 61. Nikolić 7) - Kalulu 5 (od 61. Severina 5), Zahid 6, Trifunović 6 (od 76. Stjepanović -), Saldanja 7 (od 81. Šehović -). Trener: Igor Duljaj.

Igrač utakmice: Nemanja Nikolić (Partizan) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA - 20. KOLO

Petak

Radnik - Čukarički 0:3 (0:2)

/Miladinović 1, 18, Abubakar ag 73/

Subota

Železničar - Novi Pazar 2:2 (2:1)

/Đorđević 8, Romanić 45 - Karaklajić 33, Suma 90 pen/

Javor - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 62/

Vojvodina - Mladost u toku

16.30: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Voždovac (18,0)

Nedelja

15.00: (4,10) IMT (3,50) TSC (1,90)

Ponedeljak

16.00: (2,30) Napredak (3,30) Spartak (3,20)




tagovi

Mateus SaldanjaNemanja NikolićFK PartizanMozzart Bet SuperligaJavor

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara