Kataldi i Genduzi (Reuters)
Kataldi i Genduzi (Reuters)

Torino igrao i pretio, Lacio pobedio i nastavio poteru za mestom u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 22:59

Mateo Genduzi i Danilo Kataldi razoružali Torino od 51. do 57. minuta

Ne igra Lacio dopadljiv, lepršav, niti atraktivan fudbal, ali uspeva da stvori dojam o vrlo korektnim rezultatima... Još ako eliminiše Bajern i plasira se među osam timova Evrope. Naime, pre osam dana ekipa Mauricija Sarija pobedila je Bavarce na Olimpiku, zatim pokvarila utisak porazom od Bolonje na svom stadionu, ali se u trku za mestom koje vodi u Ligu šampiona vratila večeras savladavši Torino na sveru Italije - 0:2.

U odloženom meču 21. kola Serije A Torino je igrao i pretio, uputio 24 udaraca ka golu rivala, ali je Lacio slavio zahvaljujući golovima Matea Genduzija iz 51. i Danila Kataldija šest minuta kasnije. Obojici je asistencije delio Luis Alberto, a ako Vanja Milinković Savić nije mogao ništa posle sjajno plasiranog udarca Lacijevog kapitena, nešto ranije Genduzijeva lopta prošla mu je ispod ruke.

Izabrane vesti

Naravno, daleko od toga da se zbog poraza prstom može upirati u srpskog golmana. Biće da je Torino izgubio zbog silnih neiskorišćenih prilika. Već u prvom poluvremenu Bikovi su 13 puta šutirali ka golu Ivana Provedela, ali su sijaset prilika uprskali Sanabrija, Zapata, Vlašić i Masina.

I drugo poluvreme počelo je promašajem Zapate, a gosti su ubrzo počeli da kažnjavaju akumulirane promašaje Jurićevog tima. Iako je uputio samo sedam udaraca ka Provedelu, Lacio je unovčio dva, a na kraju nije morao da brine ni zbog crvenog kartona štopera Marija Hile u 79. minutu. Torino je do kraja meča pokušavao, najzreliju šansu poropustio je Rići, a rimski klub prišao je na bod šestoplasiranoj Romi , te na pet bodova zaostatka u odnosu na Bolonju i Atalantu koje dele petu i četvrtu pozciju... Uz dodatak da Boginja ima utakmicu manje.

Za kraj, malo hvalospeva na račun Luisa Alberta, jer Španac ih je zaslužio. Naime, od debija u Seriji A takmičarske 2016/17, pa do danas, nema igrača koji je u italijanskoj eliti upisao više asistencija, ukupno 59. Prvi pratilac mu je Domeniko Berardi sa 56.

SERIJA A – ODLOŽENI MEČ 21. KOLA

Četvrtak

Torino - Lacio 0:2 (0:0)

/Genduzu 51, Kataldi 57/

***kvote su podložne promenama




tagovi

LacioTorinokataldiMateo Genduzi

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara