Rišarlison (© Reuters)
Rišarlison (© Reuters)

Totenhem ima napad koji garantuje golove: Rišarlison pet godina u Londonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 10:28

Posao vredan 70.000.000 evra

Hari Kejn je godinama jedan od najboljih centarfora sveta, Hjon Min Son je protekle sezone podelio Zlatnu kopačku Premijer lige sa Mohamedom Salahom, Ivan Perišić je stigao kao dokazan igrač iz Intera, Dejan Kuluševski oplemenio igru po krilu tokom proleća, a u naredni takmičarski ciklus Totenhem ulazi još snažniji, jer je ozvaničio transfer Rišarlisona.

Brazilac je potpisao ugovor na pet godina sa londonskim klubom, pošto je u noći između četvrtka i petka u otadžbini prošao lekarske preglede, naredne sedmice će doputovati u Englesku i pojačati tim Antonija Kontea koji deluje moćno u navali. Do sredine minulog prvenstva oslanjao se uglavnom na Kejna i Sona – i njihovo partnerstvo je delovalo izvanredno – a tek sad dobija novu dimenziju više dolaskom doskoršanjeg člana Evertona. Napadačka linija koja garnatuje golove.

Izabrane vesti

Mada...

Definitivno će poboljšati Totenhemovu ekipu. Doneće joj raznolikost, ali nije baš mlad. Ima već 25 godina, to je doba kad potencijal morate da prebacite na viši nivo i ako to neko može da uradi onda je to Konte. Kao navijač Arsenala, ipak, nisam razočaran, jer ne verujem da bi imao mesta u prvih 11 u ekipi Mikela Artete. Rišarlison će se definitivno boriti za mesto u ekipi, ali nisam siguran da će biti starter“, rekao je nekadašnji član Arsenala, Džek Vilšir.

Rišarlison je plaćen 70.000.000 evra i trebalo bi da se sjajno uklopi u stil igre kakav zagovara Konte, gde do izražaja dolaze napadači sposobni da se izvuku na bok i odatle prete. A popularni Riči je za klub sa Gudisona postigao 53 gola i dodao 14 asistencija na 152 utakmice, što je veliki napredak u odnosu na period kad je tek stigao u Veliku Britaniju (u dresu Vortforda bio precizan samo pet puta) i tek se očekuje da na novom Vajt Hart Lejnu zablista. Pogotovo što će prvi put u karijeri igrati Ligu šampiona, a sa ovako pojačanim ekipom možda ће Totenhem postaти i kandidat za napad na titulu. Uostalom, Konte ih je osvajao sa Juventusom i Interom u Italiji, te Čelsijem u Engleskoj, pa...

Pre Rišarlisona, Totenhem je besplatno, pošto su im istekli ugovori, doveo golmana Frejzera Forstera iz Sautemptona i krilnog napadača Intera Ivana Perišića, dok je Brajtonu platio oko 30.000.000 evra za zadnjeg veznog Iva Bisumu.

Četiri pojačanja za četiri sedmice doveo je sportski direktor Fabio Paratiči. I nije kraj.



tagovi

RišarlisonTransferiTotenhemEvertonLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara