Giljelmo Vikario (Reuters)
Giljelmo Vikario (Reuters)

Totenhem požurio i rešio pitanje golmana! Stiže sjajni Italijan

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 22:46

Transfer težak preko 20.000.000 evra

Nakon što je potrošio 75.000.000 evra na otkupe pozajmljenih igrača Dejana Kuluševskog i Pedra Pora, Totenhem je krenuo i u dovođenje letnjih pojačanja.

I krenuo je od gol-linije... Londonski klub je večeras rešio pitanje golmana za narednu sezonu. Postignut je sporazum sa Empolijem o kupovini italijanskog čuvara mreže Giljelma Vikarija. Totenhemova ponuda iznosi 20.000.000 evra fiksno i još deo kroz bonuse. Klub iz Toskane je usmeno prihvatio i čeka se samo da se sve stavi na papir.

Izabrane vesti

Iako nije zvučno ime, ljubiteljima Serije A su dobro poznati kvaliteti Vikarija. Reč je o jednom od najboljih golmana lige u poslednje dve sezone. Otkako je pre dve godine prešao iz Kaljarija u Empoli na pozajmicu, Vikario je eksplodirao i bio možda najzaslužniji za rezultate iznad svih očekivanja koji je beležio skromni tim Empolija. Toskanski klub ga je odmah posle godinu dana otkupio od Kaljarija za 8.500.000 evra, a sada će u zavisnosti od bonusa zaraditi možda i tri puta više.

Gol Totenhema su u prošloj sezoni čuvali dvojica veterana: Kapiten Ugo Loris (36) i iskusni Frejzer Forster (35). Bilo je jasno da ni jedan od njih dvojice nije rešenje za buduće dane i da će Spursi ovog leta morati da potraže novog golmana.

Prvo je na radaru Totenhema bio španski reprezentativac David Raja iz Brentforda ali na kraju je doneta odluka da ipak krenu po Vikarija. Londonski klub je morao da požuri jer se Inter poslednjih dana pominjao kao moguća destinacija za Vikarija. Nerazuri su hteli da sačekaju kako će se razvijati situacija oko njihovog prvog golmana Andrea Onane kojeg su spremni da prodaju Čelsiju ili Mančester Junajtedu. Ali kako iz Premijer lige nije stigla prava ponuda za Kamerunca, ni Inter nije aktivirao pregovore oko Vikarija.

Italijanski golman će u narednim danima postati prvo letnje pojačanje Totenhema.


tagovi

Giljelmo VikarioLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara