©Reuters
©Reuters

Totenhem uspeo da sruši Palasovu tvrđavu: Jedan šut, dva gola i nova pobeda Pevaca

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.10.23. | 23:01

Lider Premjer lige potvrdio protiv Kristal Palasa da je ozbiljan kandidat za vrh premijerligaške tabele (2:1)

Malo ko je mogao i da pomisli da će Totenhem impresivnim nizom deseto kolo Premijer lige dočekati na čelu tabele. Još manje je onih koji su gledajući u raspored mogli da naslute da će se ofanziva Pevaca u deset kola na najvećem testu naći upravo večeras, protiv Kristal Palasa.

Iako je još jednom tim Angea Postekoglua uspeo da nametne svoj ritam, da dominira u posedu i konstantno drži rivala u gardu, bedem domaćina ispostavio se kao teško premostiv za Pevce, koji su eventualno spoticanje izbegli zahvaljujući lošoj reakciji Vorda i autogolu na koji se kasnije nadovezao pogodak Sona. Sa dva gola prednosti Totenhem je sudijsku nadoknadu dočekao već uveren u pobedu, što je kaznio Aju vrativši neizvesnost, međutim ispostavilo se na kraju da je časni poraz maksimum iz perspektive domaćina (1:2).

Izabrane vesti

Svima koji su propustili osmu pobedu lidera Premijer lige, pogled na statistiku uneće apsolutnu konfuziju s obzirom na to da je Totenhem uspeo da uz samo jedan šut u okvir gola, slavi rezultatom 2:1, protiv Palasa koji je čak tri puta stavljao na muke Vikarija.

Uspeo je iskusni Roj Hodžson da taktikom ozbilno namuči ofanzivu gradskog rivala, čak i da unese blagu napetost u redove gostiju, međutim pritisak pod kojim su se našli njegovi izabranici slomio se na Džoelu Vordu koji je na oštar centaršut Medisona sa desnog boka nespretnom reakvcijom poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Značajno rasterećeni činjenicim da su stigli do vođstva, iako nisu uputilu šut u okvir gola, igrači Totenhema nastavili su da diktiraju tempo, dok je gol zaostatka bio povod da Palas spusti gard zbog čega je vrlo brzo kažnjen. Samo tri minuta posle ulaska u igru, Brenan Džonson skicirao je akciju vrednu gola i posle duplog pasa sa Medisonom uposlio Sona koji je rutinskom egzekucijom u 66. minutu najavio slavlje Pevaca.

Fenomenalni reprezentativac Južne Koreje osmim golom u prvenstvu najavio je novu pobedu svog tima, međutim nije istovremeno i ugasio nadu fudbalera gradskog rivala koji su za požrtvovano izdanje nagrađeni u sudijskoj nadoknadi. U 94. minutu Aju je dugu loptu Andersona uspeo da primiri i potom golom vrati rezultatsku neizvesnost. Prijem lopte centarfora iz Gane bio je povod za VAR analizu, međutim iz sudijske sobe stigla je informacija da nije bilo nedozvoljenog igranja rukom, pa su gostujući navijači do već viđenog slalvja bili primorani da pretrpe petominutni stres posle kojeg su uz izdah olakšanja mogli da pogled usmere ka tabeli na kojoj u odnosu na Siti i Arsenal sada imaju pet bodova prednosti, uz utakmicu više.

Iako su susret završili uz samo 24 posto poseda, igrači Kristal Palasa neće žaliti samo zbog nespretne reakcije iskusnog engleskog defanzivca u osmom minutu drugog dela igre. Pitaće se na Selherst parku da li bi utakmica otišla u drugom smeru da je Vikario nije uspeo da zaustavi udarac Ajua u šestom minutu, ili Eduara minut kasnije.

Sa druge strane, Totenhem je pokazao da je prevazišao boljke sa kojima se suočavao sezonama unazad kada je ofanziva jača za Harija Kejna umela da u utakmicama poput večerašnje ostane bez rešenja za defanzivu rivala, prospe dragocene bodove i tako sebe ograniči na borbu za mesto u Ligi šampiona.

PREMIJER LIGA – 10. KOLO

Petak

Kristal Palas - Totenhem 1:2 (0:0)

/Aju 90+4 - Vord 53ag, Son 66/

Subota

13.30: (1,63) Čelsi (3,80) Brentford (5,70)

16.00: (1,13) Arsenal (8,50) Šefild Junajted (19,0)

16.00: (2,20) Bornmut (3,50) Barnli (3,45)

18.30: (4,70) Vulverhempton (3,70) Njukasl (1,85)

Nedelja

14.00: (2,15) Vest Hem (3,45) Everton (3,35)

15.00: (1,27) Aston Vila (6,25) Luton (9,50)

15.00: (1,58) Brajton (4,30) Fulam (6,25)

15.00: (1,27) Liverpul (6,25) Notingem Forest (9,50)

16.30: (5,30) Mančester Junajted (3,60) Mančester Siti (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TotenhemKristal PalasEngleskaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara