Trabzon u stanju velike nervoze čeka Zvezdu: Adana ga uništila iz kontri, pa nokautirala u sudijskoj nadoknadi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.09.22. | 22:45

Drugi poraz za šampiona Turske - 2:3

Biće pod pritiskom dobrog rezultata igrači Crvene zvezde na obali Crnog Mora, usled poraza od Monaka i serije baš neobedljivih igara. Ali će i Trabzon u stanju velike nervoze dočekati tim Miloša Milojevića. Zvanično najbolji tim Turske se muči na početku ove sezone, i reklo bi se po večerašnjim kadrovima na gostovanju Adani ima identične probleme kao Crvena zvezda. Neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno eliminacija od Kopenhagena, ostavila je velike ožiljke na srcu Trabzonovog tima.

Iskoristio je to Ferencvaroš u četvrtak, iskoristila je to i Adana ove večeri, produbivši veliku rezultatsku krizu tima sa obala Crnog Mora. Uoči Zvezdinog dolaska Trabzon je u vrlo negativnom momentu, ima dva poraza u nizu i samo jedan trijumf u prethodnih šest mečeva. Kada na to dodate velika očekivanja tamošnjih navijača i odličnu prošlu sezonu, jasno je da je treneru Abdulahu Avčiju počelo ozbiljno da gori pod nogama. Možda je to šansa i za Crvenu zvezdu.

Izabrane vesti

 Ako je gledao Trabzonov duel sa Adanom - a sigurni smo da jeste - Miloš Milojević je sigurno dijagnostifikovao glavni problem u igri narednog evropskog rivala. Visoko postavljene linije Trabzonove odbrane ostavile su mnogo prostora Adani za brze kontre. Posebno su se posle izgubljenog poseda slabo u odbranu vraćali bekovi Larsen i Elmali. 

Adana je postigla tri gola i u drugom poluvremenu mogla da zgromi ekipu koja se oslanjala na individulani kvalitet. Brojne kontre uništili su domaći igrači, koje je izmišljao ili pravovremenim pasovima otvarao sjajni Belhanda. Međutim, pravda je stigla u sudijskoj nadokandi. Tada je, kao mnogo puta do tada, ponovo zakazala Trabzonova poslednja linija. Probio je po desnom boku Svesnon, uputio dobar centaršut, a kolenom je loptu u mrežu sproveo Akajdin. Bio je to trenutak fudbalske pravde, jer je Adana delovala kao mnogo ozbiljniji tim, sa jasnom idejom. Tačno je Vičenco Montela napadao Trabzonove slabe tačke, za razliku od rivala koji se fokusirao na individualni kvalitet. A on je ogroman, pošto su, dok su bili u samrtničkom ropcu, igrači Trabzona dali dva gola. Istina, kod prvog ih je penalom počastio iskusni Rakicki.

Imao je Abdual Avči i kadrovske probleme. Nije bilo u timu prvog napadača Đaninija kao i skupe letošnje akvizicije Jazičija. Na mestu centarfora igrao je Maksimilijano Gomez, dok je vrlo lošu partiju pružio najbolji igrač tima Mahmud Trezege. I pored toga Trabzon je postigao dva gola, spašavao se i imao sreće. Ali pokazao je ozbiljan ofanzivan potencijal, koji je porastao onog trenutka kada je na teren zakoračio Mark Hamšik.

Furiozno je Adana počela meč. Mučio je odbranu gostiju Onejkuru, svaki njegov dodir bio je opasnost za ne baš uigranu odbranu Trabzona. Domaćin je poveo sjajnim pogotkom levog beka Kevina Rodrigeza u desetom minutu. Pogodio je sa 35 metara i napumpao mišiće samopouzdanja Adani. Trabzon se ništa nije pitao, sve do 30. minuta kada je Rakicki bespotrebno srušio Lopeza. Siguran sa 11 metara bio je Bakasetas.

Mnogo prostora je ostavljao Trabzon u drugom poluvremenu. Posebno levom boku, gde nije bilo kolektivne odbrane. Posle pogotka Ndijajea, Trabzon je izgledao potpuno uništeno. Bez pravog sistema. Bezglavo su gosti jurili napred, a na drugoj strani se mučili sa Balhandom. Sigurno je Adana u pwet situacija mogla bolje da odigra završni pas. Jednostavnije. Ovako održavali su goste u životu, a oni su to iskoristili. Kada je Bozok pogodio udarcem sa 16 metara. I to nije bilo sve. Adana je bila svesna da ima potencijal da slavi. Napadala je i posle toga, promašila dve šanse, ali onu u 93. minutu nije.

Za velike probleme Trabzona pred dolazak Crvene zvezde.

TURSKA 1 - 6. KOLO

Petak

Alanja - Ankaragudžu 2:1 (0:0)

/Koka 65, Bekiroglu 87 – Gureler 69/

Subota

Konja - Hataj 1:0 (0:0)

/Bruno Paz 66/

Karagumruk - Giresun 1:1 (0:0)

/Dijanj 90 - Bajić 75/

Nedelja

Sivas – Istanbul 1:1 (0:0)

/Ulvestad 80 – Etemi 64/

Gazijantep – Umranije 1:1 (0:0)

/Maksim 59pen - Mršić 90pen/

Kasimpaša – Galatasaraj 2:3 (1:1)

/Bahoken 16, Siftpinar 90 – Gomis 20, Akturoglu 50, 69/

Kajzeri – Antalija 1:0 (0:0)

/Tijam 54/

Ponedeljak

Bešiktaš - Bašakšehir 0:1 (0:0)

/Traore 71/

Adana Demir - Trabzon 3:2 (1:1)

/Rodrigez 10, Ndijaje 55, Akajdin 90+4 - Bakasetas 36 pen, Bozok 84/



tagovi

Vinčenco MontelaAdana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara