Trener Borusije otkrio kako je nadmudrio Kovača: Znao sam da neće izdržati

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.11.18. | 11:47

"Bila je to luda utakmica, super reklama za Bundesligu“, kaže Lusijan Favr

U fenomenalnom derbiju Bundeslige, popularnom Der Klasikeru, Borusija Dortmund dva puta je stizala vođstvo Bajern Minhena, a na kraju je stigla i do pobede od 3:2. Bavarcima nisu bila dovoljna ni dva pogotka sjajnog Roberta Levandovskog jer je iste planove imao i Marko Rojs za mrežu Manuela Nojera. Potpuni preokret doneo je Pako Alkaser u 73. minutu za potpunu ekstazu navijača na Signal Iduna Parku.

Trener Dortmunda, Lusijan Favr, otkrio je posle meča kako je nadmudrio Nika Kovača i njegove pulene.
Bio sam siguran da Bajern ne može da zadrži visinu tog ranog tempa koji je uspostavio. Pokazali su veliku predanost ulazeći u toliki broj duela. Osvojili su mnogo lopti, a Frank Riberi bio je 'najluđi', naravno, u pozitivnom smislu. Bio je jako dobar u osvajanju lopti“, rekao je švajcarski trener.

Izabrane vesti

Potom je usledio završni udarac za Bajern.
Oni to nisu mogli da isprate. Napravio sam nekoliko manjih izmena i sve to je bio razlog zašto smo bili toliko bolji u drugom poluvremenu. Bila je to luda utakmica, super reklama za Bundesligu“, rekao je Favr.

S druge strane, Kovač je bio zadovoljan prikazanom igrom svoje ekipe, ali je svestan grešaka, posebno poslednje linije odbrane sa Matsom Humelsom na čelu.
Ne krivim Manuela jer smo mi morali da zatvorimo prilaz golu. Posle tog gola smo ponovno poveli, a oni su imali dve, tri velike šanse“, rekao je Kovač izrazivši žaljenje za rezultatom.
Mislim da je utakmica mogla da se završi i remijem, verovatno je i trebalo tako da bude. Ali eto, mi smo izgubili i sada kao gubitnici idemo kući", rekao je Kovač.

Prve informacije iz Nemačke kažu da Kovač ima poverenje i podršku Uprave Bajerna uprkos ovom porazu i sedam bodova kašnjenja u odnosu na Milionere.

Foto: Reuters


tagovi

Lusijan FavrNiko Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara