(©FK TSC)
(©FK TSC)

TSC pokosile povrede, Žarko Lazetić: Osećamo posledice igranja na veštačkom terenu, ali na dobrom smo putu

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.01.23. | 16:50

Strateg Topolčana, uprkos brojnim izostancima, zadovoljan tokom priprema u Antaliji i atmosferom u timu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Vredno rade i treniraju u taboru Topolčana tokom priprema u Turskoj, odigrali su i jednu kontrolnu utakmicu. Treći put je ekspedicija Plavih na istom mestu tokom zimskih priprema, drugi put otkako je trener Žarko Lazetić. Ne računaju na kompletan igrački kadar, Špalek, Krsmanović i Stanojev su ostali zbog povreda u Bačkoj Topoli, sada se i Milosavljević vraća ranije u Srbiju, dok Mirčevski ima sitnu povreda koja ga sprečava da igra. Petrović, Stojić i Luka Ilić će uskoro da se priključe reprezentaciji Srbije.

Izabrane vesti

„Pripreme teku zadovoljavajuće, uslovi su stvarno super. Vreme nas je poslužilo kao i teren i ostalo, poznato nam je ovo sve jer je TSC već ovde tri godine. Sa te strane protiče sve kako treba. Nažalost, Ivan Milosavljević se povredio i vratio za Topolu, istegao je mišić i pauza je od sedam do deset dana. Priključiće se ekipi kad se vrati. Mirčevski ima sitnu povredu, imamo nekoliko igrača koji osećaju posledice od igranja na veštačkom terenu u Voždovcu. Seke Adrian se polako uključuje u rad sa ekipom. Pohvalio bih dobru radnu atmosferu, sve protiče kako treba, obavljamo sve kako je zamišljeno. Udarni je deo priprema, puno informacija, negde smo čini mi se na dobrom putu a za to služe utakmice“, kaže za Mozzart Sport šef stručnog štaba Topolčana.

Odigrali su Topolčani kontrolni meč protiv ruskog Ahmata koji je završen bez golova, pre polaska za Tursku rivali su bili Spartak (4:1) i Voždovac (0:1). Lazetić ima sistem i plan rada tokom priprema, gde se igrači postepeno uvode u tim i iz meča u meč im se povećava minutaža. Sa druge strane, stručni štab radi i na tome da ukloni neke taktičke nedostatke koji se javljaju tokom priprema.

„U meču sa Ahmatom je odigralo nekoliko igrača više od 45 minuta, podelili smo i minutažu i to je bila poslednja utakmica gde će igrači igrati po jedno poluvreme. Teren nije baš pomagao, dimenzije su manje, bilo je lakše da se radi presing, i mi i oni smo to lako radili. Zadovoljan sam napretkom ekipe, iz utakmice u utakmicu nadograđujemo jednu po jednu stvar, na dobrom smo putu. Meni što je bitno, pojavilo se protiv Spartaka i protiv Voždovca je bilo bolje, detektovali smo problem sa otvorenim loptama i kompaktnošću po širini, uspeli smo da rešimo to i na poslednjoj utakmici. Ali fudbal i jeste to, uvek se pojavljuju neke nove stvari koje su za rešavanje ali momci dobro prihvataju sve“, ističe Lazetić.

Šestoplasirani tim ruske lige je bio protivnik po meri za TSC. Uspeli su da ostvare posed, ali je Ahmat bio bliži postizanju pogotka. Bez obzira što je ovo pripremna utakmica zadovoljni su u taboru Topolčana prikazanim. Po Lazetiću, nedostajalo je koncentracije i ideja u završnici. Preostale su još tri kontrolne utakmice pre nego što se ekipa vrati za Bačku Topolu.

„Protiv jedne ozbiljne ekipe smo odigrali egal utakmicu. Oni su stvorili te dve šanse gde je lopta otišla u prečku posle odbitka, mi smo imali neke zrelije šanse sve ukupno. Prava utakmica za pripremni period koja generalno na sve uslove ne znači puno i mislim da ćemo ove sledeće utakmice igrati na boljem terenu i da ćemo moći još da popravimo neke stvari koje nam se nisu svidele. Na primer, kako smo popunjavali 16 metara i koliko smo bili oštri u samoj završnici. Iako smo igrali protiv dobro organizovane defanzivne ekipe bilo je teško napraviti neke šanse iz pune igre na takvom terenu. Bili smo dobri u pritisku, bili smo dobri na drugim loptama, pošto oni igraju duge lopte to smo negde i spremali, jer oni često igraju tako iz zadnje linije. Što se tiče ofanzive, imali smo posed i dobru organizaciju, dobro smo menjali stranu ali nismo imali oštrinu u završnici u poslednoj trećini. To je ono do čega se i najteže dolazi u fudbalu, najteže je iskreirati u zadnjoj trećini i dati gol. Ne bi ni valjalo da je to sve po loju, imaćemo čime da se bavimo ovde na pripremama u narednim danima“, zaključuje Lazetić.

TSC naredni meč igra protiv mađarskog Debrecena 19. januara, pa potom slede utakmice sa Partizanom i Šturmom, pred polazak u Srbiju.

gallery



tagovi

TSC Bačka TopolaŽarko Lazetićzimske pripreme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara