Aleksandar Ćirković u dresu Voždovca (© Star sport)
Aleksandar Ćirković u dresu Voždovca (© Star sport)

TSC zagrizao za bivšeg igrača Liverpula, Sarajevo traži do 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 11:05

Pred potpisom i nekadašnji fudbaler Voždovca

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Ozvaničena su tokom četvrtka još dva potpisa u Bačkoj Topoli, ekipa je postala jača za Jovana Vlalukina, desnog beka koji je prošao Partizanovu omladinsku školu, kao i Lazara Mićića, takođe dete crno-belih, novajliju iz Loznice. Uveliko je najavljen i Petar Stanić iz Crvene zvezde, dok je nešto ranije stigao i golman Nikola Simić. Čeka se Miloš Pantović iz Voždovca, za čiju „slobodu“ Zmajevi traže pola miliona evra, dok je navodno TSC nudio 300.000 evra, dok se u međuvremenu pojavila vest Sportkluba, da će TSC pokušati da dovede Dala Varešanovića iz Sarajeva. Mladi ofanzivni vezista je tri godine proveo na akademiji u Liverpulu, pre nego što se vratio u glavni grad Bosne i Hercegovine. Takođe se očekuje da klub ozvaniči i dolazak Aleksandra Ćirkovića koji trenutno ima ugovor sa ruskim klubom Krila Sovjetov.

Izabrane vesti

Varešanović ima 22 godine, osim Sarajeva i Liverpula nosio je dres i zagrebačkog Dinama. U maju ove godine ga je tražio Los Anđeles Galaksi, te nisu poznati krajnji ishodi pregovora. Slovenačka Olimpija je bila još jedan klub koji je zainteresovan, međutim, odustala je zbog cene, kako je naveo sportski direktor kluba Goran Boromisa. Pojavio se i Bohum koji sigurno može da ponudi ozbiljnu cifru mladom fudbaleru. TSC će pokušati da igra na adut Evrope, sa tim što Sarajlije traže visoko obeštećenje koje po nekim najavama može ići i do 1.000.000 evra.

Varešanović bi bio zamena za Luku Ilića koji je napustio tim posle isteka pozajmice i vratio se u Trou, u kojoj zasigurno neće ostati jer je francuski tim ove godine ispao iz Lige 1.

Novi fudbaler Topolčana bi vrlo brzo trebao da postane Aleksandar Ćirković, nekadašnji igrač Mačve i Voždovca. Trenutno nastupa za Krila Sovjetov iz Samare, a u Bačku Topolu će doći zbog igranja evropskih takmičenja. Mladi napadač se fudbalski školovao u Austriji gde je branio boje više klubova, jedno vreme je proveo i u španskom Himnastiku.

Voždovac ga je doveo kao slobodnog igrača da bi ga posle samo pola godine prodao za 550.000 evra u Samaru. Ćirković će ozbiljno pojačati konkurenciju u napadu, jer može da igra na levom krilu ali i kao polušpic. Kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, on će doći na pozajmicu u trajanju od godinu dana.



tagovi

Dal VarešanovićAleksandar ĆirkovićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara