©Reuters
©Reuters

Tuhelova šoping lista iz Bajernovih košmara

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.21. | 15:14

Nemac želi da ojača odbranu, pa bi mogao da pomrsi račune klubu iz Minhena

Stigao je Tomas Tuhel u Čelsi tokom zimskom prelaznog roka, ali nije bilo prostora za nova pojačanja. Tako nemački stručnjak već pravi listu želja za narednu sezonu, na kojoj se nalaze tri defanzivca: Niklas Zule i David Alaba iz Bajerna, kao i Dajo Upamekano iz Red Bul Lajpciga.

Jasno je da su Plavcima najpotrebnija pojačanja u zadnjoj liniji, tačnije na štoperskim pozicijama. Tokom letnjeg šopinga stigli su Tijago Silva i Malang Sar, potonji je poslat na kaljenje u Porto. Iako je ukupno utrošeno oko 250.000.000 evra na brojne akvizicije, za ovaj dvojac nije utrošen ni cent, makar ne za njihova obeštećenja - Silva i Sar su na Stamford Bridž stigli kao slobodni igrači.

Izabrane vesti

Zato je Tuhel upravo angažovanje pojačanja na mestu centralnog defanzivca označio kao prioritet za naredni prelazni rok. Sport Bild navodi da su želje bivšeg trenera Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund dvojac iz Bajerna i Upamekano, koji se nalazi i na listi želja kluba sa Alijanc Arene.

Odlični Francuz će na leto moći da napusti Lajpcig za 42.000.000 evra, već ima brojne udvarače. Bajern je jedan od njih, po brojnim izveštajima i najuporniji, ali se Tuhel nada da bi klupska uprava sa Stamford Bridža mogla da se umeša i preseli ga u svoje redove.

Što se tiče Alabe, španski mediji su preneli da je austrijski reprezentativac postigao dogovor sa maridskim Realom, koji će pojačati kao slobodan igrač po okončanju tekuće sezone. Ugledni nemački list ipak tvrdi da pregovori Kraljevskog kluba i njegovog agenta Pinija Zahavija nisu otišli tako daleko, kao i da Alaba čeka ponude iz Engleske, pre donošenja konačne odluke. San mu je da zaigra u Španiji, ali finansijski unosnija ponuda iz Premijer lige bi mogla da ga natera da promeni mišljenje.

Dolazimo i do treće Tuhelove želje. Niklas Zule ima ugovor sa Bajernom do leta 2022. godine i stav kluba je jasan: ukoliko njegov ugovor ne bude produžen narednog leta, biće prodat. Ne žele u Minhenu da im se ponovi situacija sa Alabom, pa bi stameni štoper na leto mogao da promeni klub. Utisak je ipak da je bivši fudbaler Hofenhajma samo alternativa, u slučaju da Čelsi ne uspe da preseli Upamekana ili Alabu u svoje redove.


tagovi

Tomas TuhelDajo UpamekanoNiklas SuleDavid Alaba

Obaveštavaj me

Čelsi
Bajern
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara