©Reuters
©Reuters

Tuluz i Sošo na velikom ispitu u Monbelijaru

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.01.21. | 14:50

Ko će ga položiti?

U okviru 21. kola Lige 2 na stadionu Avgust Bonal fudbaleri Sošoa ugostiće Tuluz (20.45). Lavovi su u drugom rangu od 2014. godine i posle par godina ponovo imaju ambicije da se vrate u elitu, dok je Tuluz posle katastrofalne sezone u Ligi 1 voljan da se u ekspresnom roku vrati među najbolje. Sastav sa Munisipala je treći na tabeli sa 39 bodova, čak 11 više od večerašnjeg rivala.

Posle sloma u prethodnoj sezoni i ispadanja u niži rang po prvi put još od 1998. godine, Olivije Sadran je prodao većinsko vlasništvo nad Tuluzom investicionoj grupi Red Bird, koja između ostalog ima udeo u vlasništvu nad Njujork Jenkisima u MLB ligi i Dalas Kaubojsima u NFL. Za šefa struke postavljen je Fabris Garande, ove sezone je u prvi plan iskočio mladi Kuadio Kone, kojeg je u tekućem prelaznom roku otkupila Borusija Menhengladbah, ali je talentovani vezista ostao na Munisipalu, na pozajmici do kraja sezone.

Izabrane vesti

Sošo sa druge strane predvodi Omar Daf, bivši reprezentativac Senegala, koji je i igračku karijeru okončao upravo u ovom klubu. Uprava kluba je zadovoljna njegovim radom u poslednjih par godina i pored činjenice da do tekuće sezone Lavovi nisu bili ni blizu plasmana u elitu.

Za oba sastava predstojeći meč imaće veliki značaj, Tuluz će pobedom dokazati da mu je mesto u Ligi 1, Sošo da pripada vrhu drugog ranga i da su pred klubom bolji dani. Ekipa sa 10 upisanih remija ove sezone i svega 26 postignutih pogodaka ipak će imati težak zadatak, Ljubičasti su seriji od 11 mečeva bez poraza.

U prvom susretu ove sezone nije bilo pobednika, čak su i golovi izostali u trećem kolu na Munisipalu, ali trener Tuluza Garande ističe da je Sošo u prethodnih nekoliko meseci prilično napredovao.

"Sošo je dosta napredovao od našeg prethodnog duela. Kod kuće igraju otvoreno sa mnogo više kreativnosti i prilika. Još uvek su čvrsti u blokovima, ali takođe mogu da se nadigravaju. Sošo je danas kompletan tim", izjavio je šef struke Ljubičastih pred meč sa ekipom koja ne zna za poraz kod kuće na prethodnih pet mečeva.

Napad je najveća boljka Lavova ove sezone, a toga je svestan i Omar Daf.

"Tim napreduje, posebno po pitanju igre, ali u fudbalu su najbitniji rezultati. Na nama je da ostvarimo više, posebno u napadu. Očekujem više od Bedije i Nianea", izjavio je Senegalac.

Daf je prijavio 20 igrača za duel sa Tuluzom, među kojima je i povratnik Marsijal, kao i Daham. Sa druge strane Garande ponovo može da računa na najboljeg strelca, Velšanina Risa Hilija (osam pogodaka), koji se oporavio od povrede i ponovo radi sa grupom. Za razliku od svog kolege sa klupe Sošao, trener Tuluza može da se pohvali sjajnom formom napadača. Samo gol manje od najboljeg strelca Hilija postigao je Holanđanin Spirings, po pet su dodali Adli i Atiste. Ljubičasti su postigli najviše golova van kaznenog prostora u ligi i imaju drugi najbolji napad šampionata (39 golova).

FRANCUSKA, LIGA 2 - 21. KOLO

Ponedeljak

20.45: (2,80) Sošo (3,10) Tuluz (2,65)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FrancuskaLiga 2francuska liga 2TuluzSošo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara