Kvinsi Promes (©Reuters)
Kvinsi Promes (©Reuters)

Tužilaštvo iznelo dokaze: Broj Kvinsija Promesa u telefonu navodnog ubice i dilera kokaina

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 16:02

Napadač moskovskog Spartaka i doskorašnji reprezentativac Holandije deo istrage povodom kriminalnih radnji

U 23 utakmice za Spartak iz Moskve ove sezone Kvinsi Promes dao je 17 golova i asistirao za sedam, međutim, meč sa Zenitom u Kupu Rusije 27. novembra, mogao bi da mu bude poslednji u karijeri.

Doskorašnji reprezentativac Holandije, sa okruglo 50 nastupa u dresu Lala, pod istragom je holandskog tužilaštva za umešanost u ubistvo i trgovinu kokainom. Navodno je 31-godišnji fudbaler iz Amsterdama platio 250.000 evra kako bi se poravnali računi posle propalog posla u dilovanju 400 kilograma kokaina.

Izabrane vesti

Tužilaštvo je tokom saslušanja na sudu u Roterdamu ove srede iznelo sumnju da je Promes bio povezan sa optuženim V, u čijem telefonu je pronađen broj igrača Spartaka.

Pomenuti V. se tereti i za ubistvo bivšeg fudbalera Antverpena, 32-godišnjeg Kelvina Majnarda iz 2019. godine. Što se tiče povezanosti sa Promesom i uplate 250.000 evra, njegov advokat je to nazvao običnim tračom.

"To je neutemeljen trač zasnovan na informacijama kriminalno-obaveštajnog tima", rekao je Rud van Bum, dok iz tužilaštva navode da optuženi ne govori istinu kada tvrdi da nije imao kontakte se poznatim fudbalerom.

Tužilaštvo, takođe, ističe da je istraga u slučaju pomenutog V. i dalje u toku i da tužilac želi da ispita još svedoka, sasluša optužene, a najavljena su i nova hapšenja.

Inače, Promes je pod još jednom istragom pošto ga tužilaštvo tereti za pokušaj ubistva kada je na porodičnoj zabavi navodno ubo rođaka nožem u koleno. U tom slučaju preti mu kazna do tri godine zatvora, a već je proveo nekoliko dana u pritvoru. Posle najnovijih optužbi, pitanje je hoće li se 31-godišnji fudbaler uopšte vraćati fudbalu. Ugovor sa Moskovljanima važi do leta 2024.

Kvinsi Promes je ponikao u Ajaksu, ali je kao tinejdžer prešao u Tvente u čijem dresu je zakoračio u profesionalni fudbal. Leta 2014. Spartak ga je kupio za 11.500.000 evra, a četiri godine kasnije prodat je Sevilji za 21.000.000. Potom je dve godine bio u Ajaksu, da bi se pre dve godine vratio u Rusiju za 8.500.000.

Fudbalski kvalitet ovog momka je nesporan, ali očigledno da se nije okružio baš najboljim društvom...


tagovi

Kvinsi Promes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara