Tužna Koreja i trik selektora: Igrači menjali dresove da ih Šveđani ne prepoznaju, jer su im svi isti

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.06.18. | 08:19

Plus, špijunska afera pred okršaj u Nižnjem Novgorodu

Mundijal je, pa vam se svaka utakmica gleda, ali da nije, teško da bi susret Švedske i Južne Koreje privukao pažnju običnog zaljubljenika u fudbal. Osim u ove dve države, podrazumeva se. Mada, posle neobične uvertite susreta Grupe F - koja je već postala zanimljiva pobedom Meksika nad Nemačkom - verujemo da će duel u Nižnjem Novgorodu biti interesantan i onima koji nisu planirali da ga gledaju.

O čemu je reč?

Izabrane vesti

Selektor Južne Koreje Ši Taejong uveren je da je Skandinavce već dobio. Na psihološkom planu.
Želeli smo da zbunimo Šveđane koji su dolazili u kamp da posmatraju naše treninge, kao i skaute koji su bili na kontrolnim utakmicama. Zato smo odlučili da menjamo dresove i brojeve igrača, pošto je Evropljanima teško da razaznaju nas Azijate samo na osnovu izgleda lica. Možda znaju Ki Sunjung i Sona, ali će se kod svih ostalih verovatno zbuniti. To je bio razlog što smo pribegli pomenutom triku.“, rekao je Ši Taejong.

Nećemo preterati ako ekipu koju je selektirao Šin Tejong nazovemo „tužnom Korejom”. Sa izuzetkom utakmice s Hondurasom, prve od četiri pripremne, aktuelni vicešampion Azije na svakoj je pokazao bezidejnost i neuobičajenu malodušnost. Najbolji primer za to bio je remi bez golova sa Bolivijom, istom onom reprezentacijom kojoj je naša reprezentacija u Gracu „spakovali” pet komada. Slično je bilo i protiv Senegala (0:2), a to što je Tejong kasnije izjavio da je namerno promenio formaciju sa uobičajene 3-4-3 na 4-2-3-1 kako bi zavarao švedskog kolegu Janea Andersona deluje kao alibi, jer se odstupanje od standardnog sistema u poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo kosi sa logikom.

Šveđani su u blagoj prednosti. Davnog 5. avgusta 1948. u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu tukli su Južnu Koreju rezultatom 12:0 i to je do dana današnjeg ostao njen najteži poraz u istoriji. Naravno da je sada tako nešto nemoguće, ali se čini da se momcima sa Dalekog istoka smeši novi neuspeh u duelu sa Skandinavcima.

Šveđani su, takođe, bili neubedljivi na kontrolnim mečevima – štaviše, od pobede nad Italijom u baražu za odlazak na Mundijal dobili su jedino nezvaničnu utakmicu s Danskom u januaru (u pitanju su bile "B" selekcije) - međutim, Jane Anderson je stvorio tim koji i te kako zna da igra na rezultat i izuzetno teško prima golove.

Šveđani u Nižnjem Novgorodu

A voli i on da špijunira, pa je slao izvidnicu na treninge Južne Koreje, iako je trening bio zatvoren za javnost, pa je time prekršio pravila FIFA.
Naš skaut se informisao samo o terminu treninga. Nije znao da je zatvoren. Zamolili su ga da napusi i da ga posmatra sa velike udaljenosti. Ako je to neko doživeo na drugi način, izvinjavamo se“, džentlemnski će Jane Anderson, koji će na teren poslati tim u stanradnoj 4-4-2 formaciji, sa Olom Toivonenom i Markusom Bergom u napadu.

Na suprotnoj strani najviše se očekuje od Sona, koji bi trebalo da prvog saradnika ima u liku Hvanga Hečana iz RB Salcburga.

Projektovani sastavi

ŠVEDSKA - JUŽNA KOREJA, 14.00

ŠVEDSKA: Olsen - Lustig, Lindelef, Grankvist, Avgustionson - Ekdal, Klaeson, Larson, Forsberg - Toivonen,Berg.

JUŽNA KOREJA: S. Kim - Jun, Ki, Oh - Ko, Jung, Jong Li, Kim - Li Đuasung - Son, Hvan.

FOTO: Action images


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara