Ćavi Simons (©Reuters)
Ćavi Simons (©Reuters)

Tventeovi navijači divljali, izlomljen gostujući sektor; PSV se opet prosuo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.02.23. | 16:58

Utreht otkinuo bod timu iz Ajndhovena – 2:2

PSV je ušao u tunel, tumara po mraku i ne vidi izlaz. Niko da upali svetlo i prekine agoniju ekipe Ruda van Nistelroja. Iz Lige Evrope će ubrzo ispasti, potrebno bi bilo da se dogodi čudo u revanšu, da nadoknadi tri gola zaostatka. I to protiv Sevilje, u njenom takmičenju. Čini se da ni titulu neće ugledati.

Januar je bio crn mesec za tim iz Ajndhovena, iako je kasa dobrano popunjena transferima Kodija Gakpa i Nonija Manduekea. Dragulji Filipsovaca završili su na Ostrvu, klub je prihodovao 77.000.000 evra samo od ta dva transfera, a kada se pridoda odlazak Brume u Fenerbahče, probio je granicu od 80.000.000! Ali, novac navijači ne mogu da opipaju, ništa im ne znači. Ne ispunjava ih što je klupska kasa puna kada se na terenu nižu loši rezultati. PSV ni na gostovanju Utrehtu nije pobedio – 2:2 (1:1).

Izabrane vesti

Za PSV je januar bio crn, a februar je još crnji, jer bi posle njega rekreativno mogli da se takmiče do kraja sezone. U Ligi Evrope plešu iznad ambisa, dovoljno je da ih Sevilja blago pogura iz završiće u njemu. A, u Erediviziji su sve dalje od toliko željenog pehara. Fajenord se razgoropadio, dobija u poslednjim minutima i odaljava se od konkurencije, PSV ne uspeva ni da zadrži korak.

Svako drugo kolo Filipsovci izgube bodove. Ne veruju u sebe ni kada preokrenu. Jesenas su Utreht pregazili kao plitak potok, dali su im šest golova! Danas su stvarali šanse, ali ih je pojela nervoza. Nisu dobro počeli, krenuli su iz minusa. Fenomenalan gol postigao je Otman Busaid, zasigurno jedan od lepših koje je dao u karijeri. Pogledajte ga OVDE.

Za povratak tima iz Ajndhovena ključan čovek bio je Luk de Jong. Namestio je gol Johanu Bakajoku, potom i sam zatresao mrežu, Ali, pogodak mu je poništen. Nije se smirio dok nije dao novi, a nije imao ni težak zadatak. Ostao je sam u petercu, trebalo je samo da ćušne loptu u mrežu. Gol pogledajte OVDE. Ipak, slavlje gostiju nije dugo trajalo, izjednačio je Utreht kroz tri minuta i sačuvao bod.

Navijači PSV-a su razočarani izdanjima koje pružaju momci Ruda van Nistelroja, a Tventeovi su ponovo divljali na stadionu. Zaputili su se na gostovanje Go Ahed Iglsu i doslovce polomili sektor koji im je namenjen. Pristalice domaćeg kluba su ih gađale pirotehničkim sredstvima, što je dovelo do eskalacije na tribinama.

Molili su igrači Tventea da ne lome stolice i ne ubacuju ih u teren. Gađali su i domaće navijače. Ništa nije vredelo, a kada je naloženo da gostujuća tribina bude ispražnjena – sudija odveo igrače u svlačionicu dok policijasve ne reguliše – Tventeovi navijači su nastavili da prave haos van stadiona. Došlo je do tuče sa policijom i redarima…

Utakmica je prekinuta u 19. minutu, već tada je Go Ahed Igls vodio sa 2:0. Filip Romens ga je doveo u vođstvo, a prednost Isak Lidberg je duplirao prednost. Tvente u nastavku nije uspeo ni da smanji zaostatak, a kamoli vrati se u igru i dođe makar do boda.

EREDIVIZIJA - 22. KOLO

Petak

RKC – Fortuna 3:1 (0:0)

/Kramer 76, Lobete 86, Džozefzun 90 – Jilmaz 49/

Subota

Volendam - Vitese 2:0 (1:0)

/Van Mejhem 12, 68/

Groningen - Emen 1:1 (1:1)

/Pepi 12 - Arauho 14/

Fajenord - AZ Alkmar 2:1 (1:1)

/Džahanbakš 45, Pedersen 90 - Dilrosun 17/

Nedelja

Kambur - Herenven 1:2 (1:1)

/Jonsen 1 - Saraui 22, Van Evijk 65/

Goa Ahed - Tvente 2:0 (2:0)

/Romens 6, Lindberg 16/

Utreht - PSV 2:2 (1:1)

/Busaid 33, Van de Strek 60 - Bakajoko 41, De Jong 58/

16.45: (1,25) Ajaks (6,50) Sparta (10,0)

20.00: (3,10) Ekscelzior (3,40) NEC (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Go Ahed IglsUtrehtTventePSV AjndhovenEredivizijaLuk de JongRud Van Nistelroj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara